Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ) Καρπενησιώτισσα τραυματίστηκε σε ένοπλη ληστεία στις ΗΠΑ. «Ηρθαν να μας σκοτώσουν», λέει η Μάγδα Χορμόβα

Βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος ώρα, και παραλίγο να το πληρώσει με την ίδια της τη ζωή. Ο λόγος για τη Μάγδα Χορμόβα, ετών 49, από το Καρπενήσι, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε εστιατόριο του Σάρλοτ, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.xormova-magda-USA

Η Μάγδα Χορμόβα, αδερφή της, Γιάννας, τέως Γεν. Γραμματέως του δήμου Καρπενησίου, είχε φθάσει στις ΗΠΑ πριν λίγες ημέρες. Την περασμένη Πέμπτη, το πρωί, επισκέφθηκε το εστιατόριο που διατηρεί ο αδερφός της, Θωμάς (‘Mr. C's Soul Food’), στο Σάρλοτ. Τότε, δύο άνδρες εισέβαλαν ένοπλοι στο κατάστημα απειλώντας τον αδελφό της. Χωρίς να χάσει στιγμή, έπεσε πάνω στον ληστή για να σώσει τον αδελφό της.

Λίγες στιγμές αργότερα, βρίσκονταν τραυματισμένη με τέσσερις σφαίρες. Τυχερή μέσα στην ατυχία της, γλίτωσε τα χειρότερα και δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της.

 

Το fox46charlotte, ειδησεογραφικό κανάλι του Σάρλοτ, μίλησε με τη Μάγδα Χορμόβα, με την ίδια να περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. «Βλέπω κάποιον να βάζει το όπλο στο κεφάλι του αδελφού μου. Αισθάνομαι ότι κάποιος κάνει πλάκα. Δεν συνειδητοποίησα τι συνέβη. Το ίδιο πράγμα ο αδερφός μου. Του λέει, ‘Αστειεύεσαι’. ‘Όχι, δεν αστειεύομαι. Δώστε τα χρήματα’», λέει στη δημοσιογράφο.

Λέει ότι προσπάθησε να βρει κάτι για να χτυπήσει έναν από τους ληστές, αλλά δεν μπόρεσε και έτσι να τον χτύπησε στο λαιμό με το χέρι της. Η Μάγδα πυροβολήθηκε τέσσερις φορές. Λέει ότι μια σφαίρα πέρασε σε απόσταση αναπνοής από την καρδιά της, το ίδιο και μια άλλη, από το πάγκρεας. Δύο σφαίρες χτύπησαν το αριστερό χέρι και τον ώμο της.

Ο αδελφός της, Θωμάς, άνοιξε πάλι το εστιατόριό του την περασμένη Δευτέρα. Οι δράστες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας. Ενας εκ των δραστών αποφυλακίστηκε καταβάλλοντας εγγύηση 97.500 δολαρίων.

Η Μάγδα Χορμόβα, πριν από χρόνια, έμενε μόνιμα και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στο Καρπενήσι, στον κλάδο του εμπορίου.

(Με στοιχεία από fox46charlotte.com, Ευρυτανικά Νέα)