Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κορονοϊός: Ο… επαναπατρισμός των ετεροδημοτών Ευρυτάνων & των φοιτητών που σπουδάζουν ανά την Ελλάδα, λόγω πανδημίας

ktel kifisou2

Συνεχές είναι, τις τελευταίες ημέρες, το ρεύμα αφίξεων Ευρυτάνων απ’ όλη την Ελλάδα στη γενέθλια γη, λόγω του κορονοϊού. Ετεροδημότες των Αθηνών και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και φοιτητές που σπουδάζουν σε σχολές ανά την επικράτεια, επέλεξαν να… ανηφορίσουν, με τη λογική (ή μήπως την ελπίδα;) ότι στην επαρχία η διασπορά του ιού θα είναι πιο περιορισμένη.

Γεμάτα ήταν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας στα δρομολόγια από την Αθήνα και τη Λαμία, με τις αφίξεις να έχουν ήδη ξεκινήσει από τα μέσα της εβδομάδας, όταν και ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με τους φοιτητές να γυρνούν στο πατρικό τους.

Σε πολλά χωριά του νομού, σπίτια άνοιξαν ύστερα από καιρό, για να φιλοξενήσουν οικογένειες Ευρυτάνων, που επιλέγουν να τεθούν σε απομόνωση στα ορεινά. Στον αντίποδα, δεκάδες είναι οι φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας Καρπενησίου, αλλά και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία του νομού, που έφτιαξαν βαλίτσες και επέστρεψαν, με τη σειρά τους, στις δικές τους οικογένειες.

Όπου και αν είστε, πάντως, μην ξεχνάτε ότι η περίοδος που διανύουμε, πρωτόγνωρη αλλά και κρίσιμη, δεν είναι περίοδος… διακοπών στο «χωριό». Το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» πρέπει να γίνει πράξη απ’ όλους, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.