Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

ΚΑΙΡΟΣ. Χειμωνιάτικο το σκηνικό στην Ευρυτανία, με βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα μεγαλύτερα υψόμετρα

Παρελθόν αποτελούν από τις αρχές της εβδομάδας οι σχεδόν ανοιξιάτικες συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες στην Ευρυτανία. Ο Μάρτης θα αποδειχθεί (έστω και στο φινάλε του)… «γδάρτης», με βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες. Έστω και αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός και οι παρελάσεις δεν ματαιώνονταν για λόγους πρόληψης, μάλλον δεν θα διεξάγονταν λόγω… κακοκαιρίας, καθώς η Τετάρτη (25/3) κύλησε με άστατο καιρό.sinnefa-rain-potamia

Άποψη του Καρπενησίου, το μεσημέρι της Πέμπτης 26/3

Βροχές, πιο έντονες στα ανατολικά του ν. Ευρυτανίας, εκδηλώνονται και την Πέμπτη (26/3), με τις χιονοπτώσεις να αφορούν μεγάλα υψόμετρα, άνω των 1500μ. Στις 12.00 το μεσημέρι, η θερμοκρασία στο Καρπενήσι βρίσκεται στους 7 βαθμούς, συνοδεία ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων.

Βροχές, τοπικά ισχυρές, και χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε και για την Παρασκευή (27/3). Εκ νέου, ο κύριος όγκος των φαινομένων θα εστιάζεται στο ανατολικό τμήμα του νομού, σε περιοχές που δεν προστατεύονται από το Βελούχι. Οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν χαμηλότερα, από τα 1200μ., και οι βοριάδες (ΒΔ-ΒΑ) θα έχουν ξανά τον πρώτο λόγο.

Τοπικά άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο (28-29/3), ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.