Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Κορωνοϊός: Αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, μέχρι πρότινος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Νέα καθήκοντα αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ευρυτάνας στη καταγωγή απο την Γρανίτσα Ευρυτανίας Νίκος Χαρδαλιάς, που αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Η απόφαση για την αναβάθμιση του Νίκου Χαρδαλιά πάρθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο θα αναφέρεται απευθείας.

xardalias-nikos

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης που εξέδωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας εχει ως εξης:

“Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές. Τώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή, τον κορωνοϊό. Η Κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπισή του και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ταυτόχρονα, αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά αναβαθμίζεται σε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικες αρμοδιοτητες και ο οποίος θα αναφέρεται απευθειας στον Πρωθυπουργό.»

Η ορκομωσία του κ. Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 11:00πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Με απόφαση του Πρωθυπουργού,  αναβαθμίζεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο μέχρι σήμερα Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Στρατηγός ε.α. και πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.