Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αντίθετος ο Μητροπολίτης σε πιθανή παρέμβαση της Πολιτείας για κλείσιμο των εκκλησιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκτακτη σύσκεψη φορέων με θέμα τον κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι, το μεσημέρι της Δευτέρας (16/3), υπό τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό, και τη συμμετοχή των δημάρχων Καρπενησίου και Αγράφων, εκπροσώπων των δομών υγείας (Νοσοκομείο Καρπενησίου, Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας, ΕΚΑΒ κ.α.), της Δ/νσης Υγείας Περιφέρειας Στ. Ελλάδας κ.α. Έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν λάβει οι φορείς και το σχέδιο δράσης που έχει καταρτιστεί.mitropolitis-karpenisiou-2020

Το παρών έδωσε, εκπροσωπώντας την τοπική Εκκλησία, και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος. Στην τοποθέτησή του, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για αναστολή λειτουργίας των εκκλησιών -εάν σήμερα το απόγευμα η Ιερά Σύνοδος δεν πάρει ανάλογη απόφαση.

Μια τέτοια παρέμβαση δεν είναι αποδεκτή, τόνισε, καθώς επί της ουσίας καταργεί τον ρόλο της Εκκλησίας. Εξέφρασε την αμφιβολία για το κατά πόσον τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι όλα απαραίτητα και ισχυρίστηκε ότι η παραμονή των νέων στο σπίτι πιθανόν θα οδηγήσει σε... επαναστατικό πνεύμα τη νεολαία, στο εγγύς μέλλον. Τόνισε, τέλος, την ανησυχία του για πιθανά προβλήματα στον ανεφοδιασμό τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης -παρά τις διαβεβαιώσεις της επίσης Πολιτείας για το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη, στην έντυπη έκδοση