Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης, διέθεσε σε είδη το ποσό των 77.500 ευρώ, μέσα στο 2019

Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Μ. Καρπενησίου προέβη το 2019 στην αγορά και διάθεση τροφίμων, απορρυπαντικών και αναλώσιμων υλικών, καθώς και στην ενίσχυση μαθητών, ασθενών, φορέων και άπορων οικογενειών.filoptoxo-2019-3

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου παρουσιάζει την προσπάθειά της γύρω απ’ την φιλανθρωπική δραστηριότητα του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της.

«Ο στόχος της τοπικής εκκλησίας έγκειται στο να εμπνεύσει συλλόγους, φορείς και ιδιώτες, επώνυμους και ανώνυμους, προς την κατεύθυνση του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της κοινωνικής προσφοράς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με τη δραστηριοποίηση φορέων και ιδιωτών, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο μπόρεσε κατά το δυνατόν να σταθεί δίπλα στους Ευρυτάνες, ανακουφίζοντας τον πόνο και τις ανάγκες των ενδεών και αναξιοπαθούντων κατοίκων της περιοχής, δια της παροχής κάθε είδους υλικής και πνευματικής βοήθειας. «Συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή στην όλη προσπάθεια των μαθητών, των γονέων, των δασκάλων και καθηγητών αρκετών σχολείων της πόλεως του Καρπενησίου, κάτι το οποίο τυγχάνει ενθαρρυντικό για όλους όσους δραστηριοποιούνται εθελοντικά γύρω από τις κοινωνικές δομές της Ι.Μ.Κ.», τονίζουν από τη Μητρόπολη. 

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε «ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους ιδιώτες χορηγούς, καθώς και σε όλους όσοι στάθηκαν συνοδοιπόροι σ΄ αυτή την φιλανθρωπική πορεία, είτε προσφέροντας χρήματα, είτε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως σε όσους συμπαρίστανται ηθικά, λέγοντας ένα καλό λόγο για κάθε προσπάθεια», ενώ η ανακοίνωση συνεχίζει με ευχαριστίες προς «τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Προυσού, τους εφημερίους των ενοριών της πόλης του Καρπενησίου και τα μέλη των συμβουλίων των Φιλόπτωχων ταμείων κ.α.».filoptoxo-2019-2

Έσοδα και έξοδα

Ποσό που ξεπερνά τα 77.400 ευρώ συγκεντρώθηκε, με την Ιερά Μονή Προυσού να συνδράμει προσφέροντας 6.072 λίτρα ελαιολάδου και 48.000 ευρώ, το ταμείο πνευματικών σκοπών της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου το ποσό των 15.950 ευρώ, ενώ σύλλογοι, φορείς και ιδιώτες προσέφεραν συνολικά 13.493,13 ευρώ.

Από το εν λόγω ποσό, διετέθησαν 11.645,93 ευρώ για την αγορά προϊόντων (τρόφιμα, απορρυπαντικά, σχολικά είδη κ.λπ.), 13.152 ευρώ για την ενίσχυση ασθενών, 18.850 ευρώ για την ενίσχυση απόρων μαθητών και φοιτητών, 695 ευρώ για την ενίσχυση φορέων και συλλόγων φιλανθρωπικού χαρακτήρα και 33.121,89 ευρώ για την ενίσχυση απόρων και πολυτέκνων οικογενειών.