Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

ev media-logo

Έφυγε από τη ζωή "χτυπημένος" από τον κορονοϊό ο Μιχάλης Τσουκιάς, συνιδρυτής της Trekking & συνορειβάτης του Κλ. Τσατσαράγκου

Το πρωί της Τρίτης (24/3) έγινε γνωστή μια δυσάρεστη είδηση, ο θάνατος του Μιχάλη Τσουκιά, συνιδρυτή της Trekking Hellas, εξαιτίας του κορονοϊού, σε ηλικία 65 ετών. Νοσηλεύονταν στην Εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία».tsoukias-mixalis11

Ο Μιχάλης Τσουκιάς, αναφέρει το anevenontas.gr, υπήρξε μέλος αλλά και πρόεδρος του ΕΟΣ Αθηνών τη δεκαετία του '80. Άνθρωπος καινοτόμος, δυναμικός και δραστήριος, με μεγάλη ορειβατική δράση, επί προεδρίας του οργανώθηκε το 1985 η πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια, της οποίας υπήρξε και αρχηγός. Μέλος της ήταν και ο Ευρυτάνας (από τον Προυσό) Κλήμης Τσατσαράγκος, που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της αποστολής.

Ο εκλιπών είχε, μάλιστα, βρεθεί στο Καρπενήσι, τον Μάιο του 2018, ως προσκεκλημένος και εκ των κεντρικών ομιλητών στην εκδήλωση που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο για τον Κλήμη Τσατσαράγκο (διαβάστε ΕΔΩ), σε συνδιοργάνωση του ΕΟΣ Αθηνών, του ΕΟΣ Καρπενησίου και του Δήμου (ΦΩΤΟ).

Ο Τσουκιάς ήταν επίσης συνιδρυτής της πρώτης ελληνικής outdoor εταιρείας, της Trekking Hellas και ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Οδηγών Βουνού (ΣΕΟΒ).

«Ο Μιχάλης μάς βοήθησε να ανακαλύψουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ευρυτανίας και όλης της ορεινής Ελλάδας, οι κατασκηνώσεις της Trekking στην Καλιακούδα, η ανάδειξη προβολή και επισκεψιμότητα του Πανταβρέχει, οι βάσεις στα Διπόταμα του Τρικεριώτη, του Παρκιού στο Μέγδοβα, στο γεφύρι της Τέμπλας στον Αχελώο και στη λίμνη Κρεμαστών, ήταν δικές του επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με τη βοήθεια και συμπατριωτών μας που είχαν την ίδια "τρέλα" και πίστη για τις αναπτυξιακές δυνατότητες και για το μοντέλο ανάπτυξης του νομού μας, όπως ο αείμνηστος Κώστας Χουλιάρας και πολλοί άλλοι φίλοι και συνεργάτες του (…)», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετικό του μήνυμα ο Θωμάς Κώτσιας.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση...