Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Επιστροφή του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου με 10 μετάλλια από τη Μαθητιάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, η τελετή έναρξης της Ι' Μαθητιάδας, η οποία διήρκησε μέχρι την Τρίτη 15 Μαΐου 2012. Την Ευρυτανία εκπροσώπησε το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου

mathitiada 2012

Το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει για φέτος τον νομό Ευρυτανίας στην 10η πανελλήνια σχολική Μαθητιάδα που έγινε στην Πρώτη Σερρών από τις 11 έως τις 15 Μαΐου 2012 με τη συμμετοχή 430 μαθητών

Πρόκειται για έναν πολύ επιτυχημένο αθλητικό θεσμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και δίνει την δυνατότητα σε μαθητές γυμνασίων από όλη την Ελλάδα, αλλά και ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού, να συναγωνιστούν μεταξύ τους στα Ολυμπιακά αγωνίσματα. Σκοπός των αγώνων δεν είναι τόσο η επίδοση, όσο η συμμετοχή και η γνωριμία με τα Ολυμπιακά αγωνίσματα, το «ευ αγωνίζεσθαι» και η απόκτηση φιλίας με παιδιά των άλλων αποστολών.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Άλλωστε, όπως προστάζει και το σύνθημα της Μαθητιάδας, οι μαθητές πρέπει να συμμετέχουν «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».

Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε κάθε αποστολή να προβάλει και να διαφημίσει με ένα τουριστικό περίπτερο τον τόπο της.

Στην αποστολή του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου συμμετείχαν οι μαθητές Γιάννης Ευαγγελοδήμος, Κώστας Βλάχος, Παναγιώτης Αντωνίου, Γιάννης Γαλανός, Γιώργος Γιόγιος, Σεραφείμ Κολοκύθας και Γιάννης Ρέπας, οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο τους, αλλά και το Καρπενήσι, με την προσπάθεια που κατέβαλαν και επέστρεψαν από την Πρώτη Σερρών με 10 μετάλλια, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Θανάση Οικονόμου.

Συγκεκριμένα κατέκτησαν: 3 χρυσά στην άρση βαρών, την ποδηλασία δρόμου και τη σκοποβολή, 2 ασημένια στο άλμα σε ύψος και το τζούντο και 5 χάλκινα, στην πυγμαχία (2), την πάλη, το τρίαθλο και την ξιφασκία.

Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος και να γνωρίσουν άλλα Ολυμπιακά αθλήματα όπως πιγκ-πονγκ, τοξοβολία, ιππασία, ορεινή ποδηλασία, τένις, κολύμβηση και αθλήματα στίβου.

Το Γυμνάσιο Καρπενησίου, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τον δήμο Καρπενησίου που κάλυψε οικονομικά τη μετακίνηση των μαθητών, αλλά και βοήθησε στο στήσιμο του τουριστικού περιπτέρου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου για την οικονομική τους προσφορά, την αλλαντοβιομηχανία «Βρέκος», το τυροκομείο «Κουτρομάνος» και «Το σπίτι του μελιού», για την προσφορά τους σε προϊόντα των επιχειρήσεων τους.