Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αν η Ευρυτανία έβγαζε κυβέρνηση, θα ήταν προμνημονιακή

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΜΩΥΣΗΣ

mpermperis11111

Υποτεθέστω ότι η χώρα μας είχε ομόσπονδη μορφή και τη Δευτέρα 7/5/2012 σχηματιζόταν τοπική κυβέρνηση.

Η Ν.Δ. ως πρώτο κόμμα, η μεγάλη έκπληξη των τοπικών εκλογών (όλοι την είχαν για τρίτο κόμμα, πέρασε από συμπληγάδες, της βγήκε όμως η τακτική του Κώστα) αφού έπαιρνε την διερευνητική εντολή θα έσπευδε στο πρόθυμο ΠΑΣΟΚ και μέσα σε πέντε λεπτά θα κάνανε κυβέρνηση μιας και από πλευράς του δεύτερου κόμματος δεν θα υπήρχαν και πολλά ερωτήματα ή ιδιαίτερες διεκδικήσεις.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Στην συνέχεια, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταγγείλει την αξιωματική αντιπολίτευση για την προεκλογική της τακτική. Οτι δηλαδή μετέτρεψε τα δημαρχιακά καταστήματα σε προεκλογικά κέντρα και θα τους προειδοποιούσε τι έχουν να πάθουν στο μέλλον γιατί κανένας δεν ξεχνά ότι προεκλογικά οι νεοδημοκράτες φοβόταν να πουν τι ψηφίζουν και οι ΠΑΣΟΚΟΙ ντρέπονταν.

Κατόπιν θα σχηματιζόταν κυβέρνηση με στελέχη δικά τους παιδιά, ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου, προϊστάμενος εκπαίδευσης παιδιών με δυσλεξία, ο προϊστάμενος του τμήματος αυτοδιοίκησης, αυτούς που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις εκλογές.

Στις προγραμματικές δηλώσεις οι τόνοι θα πέφταν γιατί η κυβέρνηση θα δίσταζε να συγκρουσθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αντιπολίτευση σημειωτέον κατέχει δεσπόζουσα θέση στο χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά και των μηχανισμών και κάθε σύγκρουση μπορεί να αποβεί μοιραία για τα λεφτά του ΕΣΠΑ στο νομό και ύστερα ποιος ξέρει τι συμβαίνει, άδηλο το πολιτικό μέλλον του καθενός.

Βασική εξαγγελία των δηλώσεων της Κυβέρνησης θα ήταν η δημιουργία σκουπιδότοπου στον Αγ. Νικόλαο (Ν.Δ.10%) και δημιουργία ΤΕΙ στο Τρίδενδρο (Ν.Δ.74%)

Ο νέος πρωθυπουργός θα εξήγγειλε την ασφαλτόστρωση του δρόμου από Σίχνικο προς Μάραθο και τη δημιουργία κλειστού σταδίου ολυμπιακών προδιαγραφών στην Καταβόθρα.

Απαντώντας η αξιωματική αντιπολίτευση και έχοντας στο μυαλό της ότι ο Μίμης ήταν τρίτος, θέλησε να τονώσει το λαϊκό της προφίλ, έτσι πρότεινε τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας μέσω της ίδρυσης κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών (ένας εργαζόμενος ανά μετανάστη) με τον κίνδυνο βέβαια να χάσει τους νοικοκυραίους.

Στην νέα βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ζαλισμένος απ’ το απρόσμενο αποτέλεσμα θα έπιανε τα ορεινά καθίσματα (χωρίς να υπολογίσει την λαϊκή ρήση “Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο πιο πολύ φαίνεται...”

Θα διέκρινε κανείς κάποια πολιτική αμηχανία καθότι διόδια δεν υπάρχουν στο νόμο να οργανώσει κινήματα δεν πληρώνω και δύσκολα θα ζήταγε νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων γιατί θα προκαλούσε. Απ’ τους δώδεκα υποψηφίους των τεσσάρων πρώτων κομμάτων οι έντεκα είναι δημόσιοι υπάλληλοι (Βάστα Θανάση).

Θα έσπευδε ευχαρίστως στους αγανακτισμένους στα Διπόταμα για τον αυγοπόλεμο γιατί το έχει εντελώς ξεκάθαρο ότι η Ευρυτανία δεν πουλιέται και ότι είχε να δώσει το έδωσε και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς, άσε την Πτολεμαϊδα να λούζεται τις συνέπειες της πολυειπωμένης ανάπτυξης.

Την Τρίτη το πρωί στις μικρές αγγελίες θα καταχωρούσε τα παρακάτω "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΖΙΡΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ", "ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΗΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΩ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΓΥΠΑΕΤΟ"

Οι Καμμένοι έλληνες δύσκολα θα έβρισκαν θέση στα έδρανα πρώτον γιατί δε γνώριζε ο ένας τον άλλον αν και είναι τόσοι πολλοί και δεύτερον η κήρυξη της ΑΟΖ είναι γράμμα κενό στο Βελούχι, οι δε χερσαίες γεωτρήσεις για πετρέλαιο και άλλα πολύτιμα μέταλλα θα σκόνταφταν στην οικολογική ευαισθησία άλλων αντιμνημονιακών ρητόρων.

Το ΚΚΕ θα κατήγγειλε τη ΔΗΜ.ΑΡ γιατί κάθισε στα δεξιά έδρανα του κοινοβουλίου και ότι αυτό αποτελεί σημειολογία σοσιαλοδημοκρατικών αποκλίσεων και ιδεολογικής σύγχυσης.

Ξεχάστηκε ο συμπαθής Βασίλης ότι κοιτάει με την πλάτη στην πλατεία.

Στη συνέχεια δια στόματος του κατ’ επάγγελμα καθοδηγητή θα κατήγγειλε τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα για τη συνομωσία σε βάρος των κατοίκων της Πάνω Καλομποκίτσας και θα ζητούσε απ’ τη Βουλή να εκδώσει ψήφισμα καταδίκης.

Τους Χρυσαυγίτες που να τους πετύχεις μεταξύ Βουλής και παλιάς λαϊκής θα αναζητούσαν κανένα Αλβανό, μάταιος κόπος αυτοί γύρισαν στην πατρίδα τους κρίμα ήταν κι αυτοί μια κάποια λύση.

Αμάν! ξεχάστηκα θα ήμουν και εγώ Βουλευτής με τη ΔΗΜ.ΑΡ

Στο δρόμο απ’ το σπίτι μου ως τη Βουλή εκατοντάδες θα με σταματούσαν να μου πουν ότι με ψηφίσαν, έσπαγα το κεφάλι μου τα κουκιά δεν έβγαιναν κάτι θα έγινε με τ’ άκυρα. Έτσι και εγώ με το πείσμα του νεοφώτιστου έπιασα το καφενείο της Βουλής με ένα απόλυτο μπέρδεμα για το αν τελικά πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, η επιστήμη της σύγκλισης ή ο κόσμος της παράνοιας.

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ.

Τα λέμε ξανά στις 17 Ιουνίου μ’ αυτούς που δεν θεωρούν ότι στις 6 Μάιου έβγαλαν την υποχρέωση αλλά ότι η ψήφος είναι πράξη πολιτική.

Μωυσής Μπερμερής
Πολιτικός Μηχανικός