Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Χιόνια… Απρίλη μήνα στην Ευρυτανία. Χιόνισε στα ορεινά του νομού, μηχανήματα στον οδικό άξονα

1

Ο καιρός επιβεβαίωσε τις προγνώσεις και «έντυσε» στα λευκά την Ευρυτανία... Απρίλη μήνα. Το Σάββατο 4/4, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες και ύστερα, επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός -κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και κεντρικά του νομού, με αποτέλεσμα χιονοπτώσεις να αρχίσουν να εκδηλώνονται, αρχικά σε μεγάλα υψόμετρα και βαθμιαία και χαμηλότερα.

ΒΙΝΤΕΟ

Χιόνισ στη Ράχη Τυμφρηστού και όλα τα ανατολικά της Ευρυτανίας (προς Αγίας Τριάδα-Φουρνά, Κρίκελλο κ.α.), με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα, παρά το προχωρημένο της εποχής. Στρωμένο χιόνι είχε το χωριό του Αγίου Νικολάου, η Μυρίκη, το Κρίκελλο και όλα τα ορεινά άνω των 1.000 μέτρων, ενώ στο Καρπενήσι έβρεξε κατά διαστήματα έντονα.

Επί ποδός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία, με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας να διατηρεί καθαρό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού. Οι μετακινήσεις, βέβαια, λόγω των περιοριστικών μέτρων, είναι πολύ περιορισμένες.

Δύο μηχανήματα (γκρέιντερ και αλατιέρα) της ΠΕ Ευρυτανίας εργάζονταν στη θέση «Βράχος», στον άξονα προς τα χωριά της Φουρνάς και της Αγίας Τριάδας, ένα μηχάνημα (λάμα) βρέθηκε στον δρόμο προς Κρίκελλο και ακόμα ένα προς το «Μπαγασάκι», ενώ τρία οχήματα επιχειρούσαν στην ΕΟ Καρπενησίου-Λαμίας, στη Σήραγγα Τυμφρηστού· ανήκουν στην ΠΕ Φθιώτιδας, ωστόσο εποπτεύονται από την ΠΕ Ευρυτανίας.

Στον δήμο Αγράφων, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά, με την ΠΕ να έχει επιστρατεύσει δύο μηχανήματα στη θέση «Τρία Σύνορα», τα Βραγγιανά κ.ο.κ, μέχρι τα όρια του νομού. Λόγω των έντονων φαινομένων, πτώση πετρών είχαμε στον δρόμο προς τον Προυσό.

Προς βελτίωση θα οδεύσει ο καιρός από τις αρχές της νέας εβδομάδας.

ΦΩΤΟ

2

3

4

5

7