Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

ev media-logo

Μεγάλη φωτιά σε χωριό της Ευρυτανίας. Κινδύνευσαν σπίτια. Άμεση επέμβαση με μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κινδύνευσαν σπίτια στο χωριό Αγία Παρασκευή Ευρυτανίας, από φωτιά που ξέσπασε σε θαμνώδη περιοχή, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. 

Μια ακόμα πυρκαγιά κινητοποιεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Ευρυτανίας, παρότι βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου. Μετά την φωτιά που έκανε στάχτη χορτολιβαδική έκταση σε περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κλαυσί και Μουζίλο του δ. Καρπενησίου, ένα ακόμα περιστατικό φωτιάς σημειώθηκε την Κυριακή (12/4), αυτή τη φορά στον οικισμό Αγία Παρασκευή, λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Αγία Τριάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου και άντρες από το Κλιμάκιο Φουρνάς που κατάφεραν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κατασβήσουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει διαστάσεις μέσα στο χωριό. 

Στην επιχείριση συμμετείχαν δύο οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φουρνάς με πέντε άντρες και τέσσερα πυροσβεστικά αυτοκίνητα με οκτώ άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου. 

Την δύναμη της Πυροσβεστικής που έφτασε πολύ νωρίς στο σημείο, περίπου στις 1:30 το μεσημέρι και επιχειρούσε μέχρι τις 6 το απόγευμα, συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Καρπενησίου, Πύραρχος Σταύρος Φακίτσας. Μετά την κατάσβεση για προληπτικούς λόγους παρέμεινε στο σημείο μικρή δύναμη για τον φόβο αναζωπύρωσης. 

Η φωτιά πρόλαβε να κάψει περίπου 15 στρέμματα χορτολιβαδικής και χαμηλής δασικής έκτασης.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αρκετά περιστατικά πυρκαγιών ανά την Ευρυτανία, που απαιτούν την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο ανθρώπινος παράγοντας και η αμέλεια αποτελούν την αιτία, γι’ αυτό οι πυροσβέστες εφιστούν την προσοχή των πολιτών, όπως, για παράδειγμα, όσον αφορά στην πραγματοποίηση αγροτικών εργασιών (πχ κάψιμο ξερόχορτων κ.α.).