Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Φωτιά στο Τροβάτο: Πήγε να κάψει ξερόχορτα και του ξέφυγε η φωτιά. Σχηματίζεται δικογραφία για κάτοικο του χωριού

Αποτέλεσμα αμέλειας ήταν η φωτιά που έκαψε περισσότερα δεκάδες στρέμματα δασική και χορτολιβαδικής έκτασης στο χωριό Τροβάτο Αγράφων, στα βόρεια της Ευρυτανίας.fotia-trobato-oxima11

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, «…η πυρκαγιά οφείλεται σε αμέλεια ενήλικου άνδρα, κατοίκου του χωριού». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο εν λόγω άνδρας εκτελούσε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του, ενώ παράλληλα επιχείρησε να κάψει ξερόχορτα λίγα μέτρα πιο κει.

Δεν υπολόγισε, όμως, τους ενισχυμένους ανέμους που επικρατούσαν την περασμένη Τρίτη (14/4) στην περιοχή· αποτέλεσμα ήταν οι φλόγες να ξεφύγουν και σύντομα να πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης προανάκρισης και θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Την πυρκαγιά έθεσε υπό έλεγχο, αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Π.Υ. Καρπενησίου, με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Καρδίτσας και εθελοντών του ιδίου νομού, πυροσβεστικών οχημάτων του Π.Κ. Φουρνάς και της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φθιώτιδας, καθώς και με τη συνδρομή εναέριων μέσων -ένα αεροσκάφος Canadair και ένα ελικόπτερο SuperPuma.

Η Π.Ε. Ευρυτανίας συνέδραμε με τη διάθεση υδροφόρων και μηχανημάτων έργου – οχημάτων. Ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Κορέλας Σωτήριος,με τη βοήθεια του Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευρυτανίας, Πύραρχου Φακίτσα Σταύρου, συντόνιζε το συμβάν, ενώ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Τασιός Αριστείδης και ο Δήμαρχος Αγράφων, Καρδαμπίκης Αλέξανδρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάσβεση συνέδραμαν και κάτοικοι του χωριού μαζί με τον πρόεδρό τους, Τσιτσικάο Χρήστο.