Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το Άγιο Φως δεν θα διανεμηθεί φέτος στην Ευρυτανία και τις εκκλησιές της

Στην Αθήνα θα μεταφερθεί από το Ιεροσόλυμα, το Άγιο Φως, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (18/4), σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάση.kerakia-agia-triada11

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα μεταφερθεί μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, προκειμένου να φυλαχθεί, ενώ λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δε θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες ανά την επικράτεια. Eτσι, προφανώς το Άγιο Φως δεν θα φθάσει ούτε στην Ευρυτανία και τους ιερούς ναούς της.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών (…), το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα», σημειώνει ο κ. Βλάσης. «Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου και θα φυλαχθεί», διευκρινίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Το Άγιο Φως θα έρθει στην Αθήνα και δεν θα πάει πουθενά. Ούτε στη Θεσσαλονίκη. Φοβηθήκαμε πολύ τον συνωστισμό και του κόσμου και των αξιωματούχων. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πληγεί η δημόσια υγεία», τόνισε επίσης ο υφυπουργός.