Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Έσβησαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Καλιακούδα - Μεγάλη επιχείρηση πυροσβεστικής & αυτοδιοίκησης - ΦΩΤΟ

4

UPDATE (21.30). Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Καλιακούδα, αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεχομε τους πυροσβέστες να έχουν σβήσει όλες τις διάσπαρτες εστίες που έκαιγαν μέχρι και πριν λίγο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (20/4), στο όρος Καλιακούδα Ευρυτανίας. Έκαιγε χορτολιβαδική έκταση σε μεγάλο υψόμετρο -άνω των 1.600 μέτρων, βορειότερα από τις εγκαταστάσεις του Ορειβατικού Καταφυγίου και της Κατασκήνωσης, κοντά στο διάσελο του βουνού. Θετικό ήταν το γεγονός πως το βουνό, σε αυτό το υψόμετρο, είναι "γυμνό" και η φωτιά δεν είχε διαθέσιμη μεγάλη καύσιμη ύλη ώστε να επεκταθεί.

Νωρίς το βράδυ, οι φλόγες έγιναν ορατές και από την πόλη του Καρπενησίου.

Στο σημείο έφθασαν τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, ενώ υπήρξε και ενίσχυση με ακόμα τέσσερις πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα. Την επιχείριση συντονίζει ο Διοικητής της Π.Υ. Καρπενησίου, Σταύρος Φακίτσας.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, που μίσθωσε μια υδροφόρα και ένα μηχάνημα έργου. Στο σημείο κατέφθασε και ο αντιπεριφερειάρχης, Άρης Τασιός.

Επίσης, στην επιχείρηση συμμετείχε και ο δήμος Καρπενησίου, που επιστράτευσε τη μεγάλη υδροφόρα του, με τον δήμαρχο, Νίκο Σουλιώτη, να σπεύδει στο σημείο.

Στην περιοχή θα παραμείνει πυροσβεστική δύναμη κατά τη διάρκεια της νύχτας, για λόγους πρόληψης.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διενεργήσει το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Καρπενησίου.

Συνεχής ενημέρωση...

8

9

15

6

2

3

Συνεχής ενημέρωση...