Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

ev media-logo

Έρχονται Αφγανοί μετανάστες στο Καρπενήσι. Πόσοι και πότε φτάνουν, που θα μείνουν - Αποκλειστικές πληροφορίες

Οι φήμες, που φούντωσαν το τελευταίο διάστημα στο Καρπενήσι, για το ότι φτάνουν πρόσφυγες και μετανάστες στον τόπο μας, οι οποίοι και θα διαμείνουν σε γνωστό, κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης του Καρπενησίου, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που συνέλεξαν τα "Ευρυτανικά Νέα", τις οποίες και δημοσιεύουμε. 

Ωστόσο, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πληροφορίες μας αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από τις επίσημες αρχές (Δήμαρχος, Περιφερειάρχης κλπ), οι οποίοι μέχρι και αυτή την ώρα δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα περισσότερο. Στα αυτιά τους έχουν φθάσει μονάχα οι φήμες οι οποίες έχουν διαδοθεί στο Καρπενήσι τις τελευταίες ώρες.

ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες των Ευρυτανικών Νέων, την επόμενη εβδομάδα, στις αρχές της, αναμένονται στο Καρπενήσι 108 άτομα, αιτούντες άσυλο, όλοι τους μέλη οικογενειών, Αφγανοί στην εθνικότητα, άνθρωποι οι οποίοι διαμένουν μέχρι και τώρα στην ανοιχτή δομή της Μόριας στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μεταξύ τους βρίσκονται περίπου 40 παιδιά, εκ των οποίων 9 έφηβοι και 7 βρέφη. Τα υπόλοιπα άτομα είναι οι οικογένειες και υπάρχουν μεταξύ τους και αρκετά ζευγάρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, όλα τα άτομα θα  φτάσουν στο Καρπενήσι τη Δευτέρα πιθανόν, ή την Τρίτη, με λεωφορεία μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Μεταναστατευτικής Πολιτικής και θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο «Αλεξάνδρα», κοντά στο κέντρο της πόλης Καρπενησίου. Το εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια ξενοδοχείο, πρόσφατα ανακαινίστηκε εσωτερικά. 

Μάλιστα, στο ξενοδοχείο έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εσωτερικές εργασίες από τεχνικά συνεργεία που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Καρπενήσι, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες για την θέρμανση και την παροχή ζεστού νερού. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αναμένεται να προσληφτούν τουλάχιστον έξι άτομα από το ξενοδοχείο, ενώ το catering θα αναλάβει εταιρεία από το Αγρίνιο.

Τα Ευρυτανικά νέα, συνεχίζοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ, δημοσιεύουν και σχετικό φωτογραφικό υλικό από την κινητοποίηση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο ξενοδοχείο «Αλεξάνδρα» στο Καρπενήσι.