Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Συγκεντρώθηκαν στη Σήραγγα για να αποτρέψουν φημολογούμενη άφιξη λεωφορείου με μετανάστες

Πρωτόγνωρες στιγμές και καταστάσεις ζει το Καρπενήσι. Το θέμα της άφιξης μεταναστών από τα νησιά του Αν. Αιγαίου σε ξενοδοχείο της ευρυτανικής πρωτεύουσας, που αποκάλυψαν τα Ευρυτανικά Νέα, έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία. 1

Μάλιστα, υπό τη φήμη ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης (23/4) αναμένεται να καταφθάσει, από την Αθήνα, λεωφορείο με μετανάστες, πολίτες κινητοποιήθηκαν εν μέσω… καραντίνας και μέσα από μηνύματα και τηλεφωνήματα οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ανατολική έξοδο της Σήραγγας Τυμφρηστού, λίγο μετά τις 21.00.

Περίπου 70 άνθρωποι είχαν σκοπό να αποτρέψουν τη -φημολογούμενη- για το βράδυ της Πέμπτης άφιξη λεωφορείου με μετανάστες, ωστόσο η πληροφορία αποδεικνύεται αναληθής. Παρά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ λόγω πανδημίας, η Αστυνομία δεν παρενέβη στη συγκέντρωση.

Tην ίδια ώρα, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, πραγματοποιούνταν έκτακτη σύσκεψη στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, παρουσία του Βουλευτή Ευρυτανίας, Κώστα Κοντογεώργου, του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Άρη Τασιού και του Δημάρχου Καρπενησιού, Νίκου Σουλιώτη, για το θέμα της έλευσης μεταναστών στο Καρπενήσι. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

2

3

4