Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η επιστολή που έστειλαν στον Πρωθυπουργό, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος και οι δήμαρχοι

 kontog-soul-karda

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καρπενήσι 23 Απριλίου 2020

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αθήνα

Κοινοποίηση: 

1.Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

2.Υπουργό Εσωτερικών

3.Υπουργό Προστασίας του πολίτη

4.Υφ/ργό Πολιτικής Προστασίας

5.Περιφερειάρχη Σ.Ελλάδος

6.ΜΜΕ


Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά,

Τις τελευταίες δύο μέρες, η τοπική Κοινωνία της Ευρυτανίας βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση μετά από πληροφορίες ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει την μεταφορά λαθρομεταναστών, εν κρυπτώ και αιφνιδιαστικά σε δύο ξενοδοχεία στο Καρπενήσι (εντός της πόλης).

Πέραν του γεγονότος ότι δεν τηρήθηκε η εντολή σας για ενημέρωση των τοπικών αρχών, η συγκεκριμένη απόφαση στερείται κάθε λογικής και είναι επικίνδυνη και άκαιρη για τη περιοχή μας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Νομός Ευρυτανίας είναι ένας εκ των δύο Νομών χωρίς κανένα κρούσμα κορωνοϊού, μετά από μεγάλη προσπάθεια του συνόλου των συμπολιτών μας, οι οποίοι τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια τα εύστοχα και έγκαιρα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η Ευρυτανία και οι Ευρυτάνες δεν απουσίαζαν ποτέ από τους Εθνικούς Αγώνες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πατρίδας μας, υπό τις κρατούσες συνθήκες όμως το πρόβλημα υπερβαίνει την φέρουσα ικανότητα της και είναι αδιανόητο για το σύνολο των πολιτών.

Επίσης η τοπική οικονομία βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον τουρισμό και στις ειδικές μορφές του. Η πιθανή μεταφορά λαθρομεταναστών θα πλήξει καθοριστικά την μοναδική ελπίδα για ανάκαμψη του αθλητικού τουρισμού το επερχόμενο καλοκαίρι και όχι μόνο.

Συνεκτιμώντας τις τοπικές συνθήκες στην αγορά εργασίας (70% ανεργία) και την φέρουσα ικανότητα των μονάδων υγείας του ΕΣΥ, η πιθανή μεταφορά λαθρομεταναστών θα δώσει οριστικό χτύπημα στην οικονομία της περιοχής και την κοινωνία.

Επιπροσθέτως είναι απίστευτο και απαράδεκτο για το συμφέρον δυο ξενοδόχων, να απαξιώνεται όλος ο Νομός και το τουριστικό προϊόν του. 

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας και την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

Κλείνοντας σας γνωρίζουμε ότι είναι τόσο μικρός ο αριθμός που αναλογικά αντιστοιχεί στην περιοχή μας που αντί να λύσει το πρόβλημα θα δημιουργήσει περισσότερα.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία

 

Με τιμή

1. Κώστας Κοντογεώργος Βουλευτής Ευρυτανίας

2. Νικόλαος Σουλιώτης Δήμαρχος Καρπενησίου

3. Αλέξης Καρδαμπίκης Δήμαρχος Αγράφων