Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Απαλλαγή δημοτικών τελών ζητούν οι ξενοδόχοι της Ευρυτανίας. Μηδενικά έσοδα και αβέβαιο μέλλον για τον Τουρισμό

Αίτημα για απαλλαγή 100% της καταβολής των Δημοτικών Τελών, κατέθεσε προς τους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, η Ένωση Ξενοδόχων ν. Ευρυτανίας.touristes-megalo-xorio1

Φωτογραφία αρχείου από το Μεγάλο Χωριό

Βαρύτατα πλήττεται από την κρίση του κορονοϊού (και) ο κλάδος των τουριστικών καταλυμάτων. Ως γνωστόν, όλες -πλην μίας, βάσει νόμου- οι επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, με τους ξενοδόχους της Ευρυτανίας να περιγράφουν με μελανά χρώματα την πραγματικότητα και να ζητούν παρεμβάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην επιστολή της προς τους δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων, κ.κ. Νίκο Σουλιώτη και Αλέξη Καρδαμπίκη, η Ένωση σημειώνει πως οι επαγγελματίες καλούνται να αντιμετωπίσουν πληρωμές και έξοδα για τους μήνες Μαρτίου-Απριλίου-Μαΐου με μηδενικά έσοδα. «Το μέλλον των καταλυμάτων μας είναι αβέβαιο και έχει ήδη δημιουργήσει σε πολλούς συναδέλφους μας πολλά ερωτηματικά, για τη συνέχιση ή την οριστική παύση των εργασιών τους, ακόμη και με το πέρας της πανδημίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Τα ξενοδοχειακά καταλύματα της Ευρυτανίας (…) είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και για τους περισσότερους από εμάς η μοναδική πηγή εσόδων. Οι πληρωμές των υποχρεώσεων μας είναι άμεσα εξαρτημένες με τα έσοδα του εκάστοτε μήνα λειτουργίας μας. Από τη στιγμή που τα έσοδά μας είναι μηδενικά, πώς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις τρέχουσες υποχρεώσεις;», διερωτώνται οι ξενοδόχοι.

Για τους λόγους αυτούς, η Ένωση Ξενοδόχων ν. Ευρυτανίας αιτήθηκε από τους δήμος Καρπενησίου και Αγράφων, «…να προβούν σε απαλλαγή 100% της καταβολής των Δημοτικών Τελών». Παραθέτουν δε τη σχετική ΠΝΠ που δίνει τη ευχέρεια στα δημοτικά συμβούλια να λάβουν τέτοιες αποφάσεις, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία.

«Με το τέλος αυτής της πρωτόγνωρης για όλους μας κρίσης, θέλουμε ΟΛΑ τα τουριστικά καταλύματα της Ευρυτανίας να ανοίξουν τις πόρτες τους για τους επισκέπτες μας και θέλουμε ΟΛΟΙ μας να είμαστε εδώ», καταλήγουν οι ξενοδόχοι.

Σε δική του ανακοίνωση, τέλος, ο δήμος Καρπενησίου αναφέρει πως προτίθεται να συμβάλει στην ανακούφιση των συνεπειών της πανδημίας στις τοπικές επιχειρήσεις. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ