Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Γνωστό ξενοδοχείο στο Καρπενήσι απαντά στις φήμες και τις απειλές που έχει δεχθεί στην περίπτωση που εγκατασταθούν Πρόσφυγες στο ξενοδοχείο

lekantin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Εδώ και αρκετά χρόνια η Χώρα μας αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις μεταναστευτικών & προσφυγικών ροών, τις οποίες προσπαθεί να αντιμετωπίσει ακολουθώντας όσα επιτάσσει το Σύνταγμα, το Διεθνές Δίκαιο και οι Διεθνείς Συνθήκες.

Στα πλαίσια αυτά, και με γνώμονα την αποφόρτιση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, πέραν των άλλων μέτρων που λαμβάνει, προβλέπει και την νόμιμη χρήση ξενοδοχειακών καταλυμάτων, αλλά και διαμερισμάτων για τις στεγαστικές ανάγκες των Μεταναστών & Προσφύγων, με την προκήρυξη διαγωνισμών, στους οποίους έχουν δικαίωμα από το ΝΟΜΟ να συμμετέχουν και όλες οι ΝΟΜΙΜΕΣ επιχειρήσεις παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε το θεωρεί απαραίτητο, προκηρύσσει διαγωνισμούς οι οποίοι αφορούν την ενοικίαση διαμερισμάτων και ξενοδοχείων, για τη Φιλοξενία Μεταναστών & Προσφύγων. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ.

Ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης), με την από 13/04/2020 ανάρτησή στην ιστοσελίδα του, προκηρύσσει διαγωνισμό για τη φιλοξενία Μεταναστών & Προσφύγων σε Ξενοδοχειακά καταλύματα. Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση Προσφορών έχει ορισθεί η 30/04/2020. Σας παραθέτουμε, προς ενημέρωσή σας και τον σχετικό σύνδεσμο τόσο για του λόγου το αληθές όσο και για όποιον θα ήθελε να συμμετάσχει: https://greece.iom.int/el/tenders.

Η τελική έγκριση, για το ποιά καταλύματα έχουν κριθεί κατάλληλα για την ως άνω φιλοξενία, εφόσον πληρούνται όλα τα κριτήρια, Τεχνικά & Οικονομικά, εναπόκειται σε σχετική απόφαση του ΔΟΜ. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται άμα τη λήξει της προκήρυξης και τον έλεγχο των προσφορών, όπως ακριβώς γίνεται και σε κάθε προκήρυξη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Εφόσον κάποιο κατάλυμα εγκριθεί, ενημερώνεται για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού και τα στοιχεία του αποστέλλονται από τον ΔΟΜ στο αρμόδιο Υπουργείο προς την έγκριση.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι ο φορέας που ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για την ΤΕΛΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ του κάθε καταλύματος. Επιπλέον, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ καταρτίζει τις λίστες των ατόμων που θα μετακινηθούν, τον αριθμό ατόμων που θα μεταβούν στην κάθε περιοχή, την ημερομηνία μετάβασης και τον τρόπο μετακίνησής τους. Ο ΔΟΜ απλά εκτελεί τις αποφάσεις του αρμόδιου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, αναλαμβάνοντας το επιχειρησιακό κομμάτι.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (Βουλευτή-Αντιπεριφερειάρχη-Δήμαρχο) για την εύρυθμη λειτουργία της μεταφοράς και μετεγκατάστασης των Μεταναστών & Προσφύγων στην κάθε περιοχή.

Ο κάθε ιδιώτης ή επιχείρηση που λαμβάνει μέρος σε κάποιον διαγωνισμό του ελληνικού κράτους, το κάνει γιατί το ίδιο το ελληνικό κράτος του έχει δώσει το δικαίωμα να συμμετάσχει, μέσα από νόμιμες διαδικασίες.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα λοιπόν της κάθε επιχείρησης, ή οποιουδήποτε φυσικού προσώπου να λάβει μέρος σε όποιον διαγωνισμό επιθυμεί, ο οποίος προκηρύσσεται νομίμως από το ελληνικό κράτος. Επιπλέον, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός από εμάς να ασκήσει και το αντίστοιχο δικαίωμα εναντίωσης του ΠΡΟΣ τις αποφάσεις του ΚΡΑΤΟΥΣ, πάντα μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες και οδούς.

Τον τελευταίο χρόνο η επιχείρηση που εκπροσωπώ, μία επιχείρηση μάλιστα που αποτελούσε και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τον τουρισμό στο Νομό μας, μία επιχείρηση που έχει επιβιώσει από γενιά σε γενιά, με κόπο, θυσίες αλλά και μεγάλη ικανοποίηση και θάρρος, έχει αποτελέσει στόχο ουκ ολίγες φορές, και έχει γίνει αντικείμενο άκρατων ανυποστήρικτων φημολογιών, για την δήθεν εμπλοκή και επιθυμία μας για την εγκατάσταση μεταναστών & προσφύγων στις ξενοδοχειακές μας μονάδες.

Μέχρι και σήμερα επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι αυτές οι φήμες είναι ανυπόστατες, όσο και αν κάποιοι επιθυμούν το αντίθετο.

Η έκκλησή μας λοιπόν, προς όλους τους δήθεν ενδιαφερόμενους και «κοπτόμενους» για το ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, είναι να σταματήσουν πλέον Να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και ανυπόστατες φήμες, να μέμφονται επιχειρήσεις και ιδιώτες που έχουν λάβει ή επιθυμούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς πάσης φύσεως, να διασύρουν την εμπορική τους φήμη, πολλές φορές δε - δυστυχώς- να απειλούν την σωματική ακεραιότητά μας.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν, θα πρέπει όσοι εναντιώνεστε στην εγκατάσταση Μεταναστών & Προσφύγων στο Καρπενήσι να ανατρέξετε και να αποδώσετε ευθύνες, όχι στους ιδιώτες ή επιχειρηματίες που έχουν ακολουθήσει τη νόμιμη οδό, αλλά ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και την νόμιμα εκλεγμένη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που ασκεί την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία.


Σοφία Φλέγκα

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος”

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΕΚΑΝΤΙΝ