Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Είκοσι μετανάστες με αποσκευές κατευθύνονταν πεζή προς Ευρυτανία από το Αγρίνιο. Έγιναν 11 συλλήψεις - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εντύπωση προκάλεσε το Σάββατο η εικόνα μιας ομάδας αλλοδαπών που περπατούσε με σάκους ταξιδιού σε δρόμους του Αγρινίου. Πολίτες που είδαν τους μετανάστες, επικοινώνησαν με την Αστυνομία κι έτσι έγιναν προσαγωγές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του agrinionews.gr (25 Απριλίου 2020), “συναγερμό στις αστυνομικές αρχές και προβληματισμό σε διερχόμενους πολίτες στο Αγρίνιο προκάλεσε η εικόνα 20 περίπου πεζοπόρων μεταναστών -με αποσκευές- που διέσχιζαν δρόμους της πόλης.

Η αστυνομία προσήγαγε τα εν λόγω άτομα το μεσημέρι στην περιοχή του Αη Γιάννη Ρηγανά και εν τέλει συνέλαβε 11 από αυτά καθώς δεν διέθεταν τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Τα υπόλοιπα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα και συνέχισαν το ταξίδι τους πεζά διασχίζοντας την παρατριχώνια περιοχή με κατεύθυνση την Ευρυτανία όπου προφανώς θα απασχοληθούν ως εργάτες γης.

Η πεζοπορία τους αυτή προκαλεί ωστόσο ερωτηματικά καθώς δεν παύει να λαμβάνει χώρα εν μέσω καραντίνας. Τα ερωτηματικά αυτά εκφράστηκαν και με αναρτήσεις πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα. 

Nεώτερη ενημέρωση

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: Συνελήφθησαν, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου έντεκα αλλοδαποί άνδρες διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στην Χώρα”.

ΠΗΓΗ: agrinionews.gr, pentapostagma.gr.
ΦΩΤΟ: Αρχείο