Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Παράταση για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης μέχρι τις 15 Μαΐου - Αυξημένο το ενδιαφέρον στην Ευρυτανία

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι όσοι θέλουν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, σε μια περίοδο που έχουν πέσει κατά πολύ οι τιμές, μπορεί να το κάνουν έως και τις 15 Μαΐου.benzini-eko

Κανονικά, η περίοδος για να αγοράσουν οι καταναλωτές πετρέλαιο, έληγε στις 30 Απριλίου, αλλά με την απόφαση του ΥΠΟΙΚ παρατείνεται για ένα 15νθήμερο, μέχρι τις 15 Μαΐου 2020.

Η νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της διάθεσης για το πετρέλαιο θέρμανσης θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας.

«Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται η στήριξη των νοικοκυριών, καθώς διευκολύνονται να προχωρήσουν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, τονώνεται η αγορά καυσίμων, η οποία έχει πληγεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως έγραφαν σε σχετικό ρεπορτάζ τους τα «Ευρυτανικά Νέα», μεγάλη είναι η πτώση (και) στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα πρατήρια της Ευρυτανίας, που ξεκινά πλέον ακόμα και από το 0,78 ευρώ/λίτρο -και ενώ είχε ανοίξει, τον περασμένο Οκτώβριο, στο… 1,19 ευρώ.

Έτσι, όσοι έχουν τα δυνατότητα, προβαίνουν σε παραγγελίες ποσοτήτων για τον ερχόμενο χειμώνα, εξασφαλίζοντας τιμές… άλλων εποχών. Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των καταναλωτών, επιβεβαιώνουν οι πρατηριούχοι του Καρπενησίου.

Θυμίζουμε ότι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πολλών ετών, κυμαίνονται τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές και της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια του Καρπενησίου -και ολόκληρου του νομού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η βενζίνη διατίθεται πλέον από το 1,349 ευρώ/λίτρο, τη στιγμή που πριν λίγους μήνες, είχε φθάσει ακόμα και το… 1,80 ευρώ. Χαμηλά πωλείται επίσης το πετρέλαιο κίνησης, που κινείται λίγο πάνω από το 1,10 ευρώ/λίτρο, ενώ κάτω από τα 70 λεπτά έπεσε το υγραέριο κίνησης.