Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Με κατάθεση στεφάνου θα τιμήσει την Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας - "...δεν είναι αργία, είναι απεργία"

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Καρπενήσι, λόγω των νέων δεδομένων που έχει επιφέρει η πανδημία. Για το πρωί της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί κατάθεση στεφάνων στο πάρκο Κατσαντώνη, χωρίς την παρουσία κοινού.

ergatiko-kentro-evrit

Το Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, θα προβεί σε μια λιτή εκδήλωση, καταθέτοντας στεφάνι στο Πάρκο Κατσαντώνη, καθώς όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «…η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δ.Σ του Κέντρου έχει ως εξής:

«Την Παρασκευή 1η Μάη 2020 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ευρυτανίας, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σεβόμενο των τηρούμενων αυστηρών μέτρων και με συνέπεια μέτρων προστασίας και αποστάσεων στην κοινωνική ζωή που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα εορτάσει την Πρωτομαγιά η οποία δεν είναι αργία - ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ, ακολουθώντας την 24ωρη Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. και πραγματοποιώντας κατάθεση στεφάνου από μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο άγαλμα του Κατσαντώνη, στη θέση Νεράιδα στις 11:00 π.μ., τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος όλες και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τη δημοκρατία, δίχως να ρισκάρουν τις ζωές άλλων, δίχως να υπονομεύουν τη δικαιοσύνη με τις ενέργειές τους και τις πράξεις τους διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

Τιμώντας όλους αυτούς που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αδικίες, τις διακρίσεις, την κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.  Με κεντρικό σύνθημα «Να σωθεί η Ελλάδα με όρθιους και αξιοπρεπείς τους Έλληνες εργαζόμενους και πολίτες».