Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Με… κλήρωση θα αναδειχθεί ο Κυπελλούχος Ευρυτανίας 2019-'20 - Οριστικά τέλος η Γ’ Εθνική, προβιβάζεται ο ΑΠΟΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες (29/4) τη διακοπή της Γ’ Εθνικής και την επικύρωση των βαθμολογιών στους 8 ομίλους. Στον 3ο όμιλο, όπου συμμετείχε η Ποταμιά, πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται ο Πιερικός, παραμένει, ωστόσο, το ερωτηματικό με το τι θα γίνει με τους οκτώ πρωταθλητές καθώς η άνοδος των τεσσάρων στην Football League θα κρινόταν μέσω μπαράζ.

kipella-protathlima-topiko-arxeio

Στο «μέτωπο» του υποβιβασμού, που αφορά τον ΑΟ Ποταμιά, οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί και στο τραπέζι υπάρχουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα εξής σενάρια:  1) Να παραμείνουν όλες οι ομάδες, 2) Να υποβιβαστούν όσες και μαθηματικά δεν είχαν ελπίδες σωτηρίας, 3) Να παραμείνουν οι πρώτες 10 κάθε ομίλου και, 4) Να υποβιβαστούν όσοι είναι κάτω από την ζώνη υποβιβασμού. Έστω και σε επίπεδο σεναρίων, οι Μεγαλοχωρίτες ελπίζουν...

Την ίδια στιγμή,  η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη διακοπή και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Στη Γ' Εθνική θα ανέβει η πρώτη ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ανώτερη κατηγορία της κάθε Ένωσης. Όσον αφορά στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, το θέμα είχε λυθεί εδώ και καιρό, με την ανάδειξη του ΑΠΟΚ «Το Βελούχι» ως πρωταθλητή 2019-2020. Η ομάδα από το Καρπενήσι εξασφάλισε το δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική Κατηγορία της σεζόν 2020-2021.

Παράλληλα, η εκτελεστική επιτροπή γνωστοποίησε ότι οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων θα αναδειχθούν μέσω… κλήρωσης. Έτσι, ο τελικός ανάμεσα στην Ποταμιά και τον Αίολο δεν θα πραγματοποιηθεί και ο Κυπελλούχος ΕΠΣ Ευρυτανίας 2019-’20 θα αναδειχθεί μέσω κληρωτίδας.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε, αναλυτικά, τα εξής:

«Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20.

Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA.

Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».