Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας: Μόνο με ραντεβού και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, η προσέλευση στα ιδιωτικά ιατρεία

Την ανάγκη ομαλούς μετάβασης στην κανονική λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων, τονίζει σε επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας, που, μεταξύ άλλων, σημειώνει τον κίνδυνο να υποτιμηθούν άλλες παθήσεις, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Πάντως, τα μέτρα πρόληψης πρέπει να είναι αυστηρά και να τηρούνται από ασθενείς και ιατρικό προσωπικό, επισημαίνει.iatreio1

«Τις προηγούμενες εβδομάδες της υγειονομικής κρίσης οι ιδιώτες ιατροί παρέμειναν στις επάλξεις βοηθώντας στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου μας και οι νοσοκομειακοί ιατροί διαχειρίστηκαν με σύνεση και προσοχή τη διερεύνηση ύποπτων κρουσμάτων. Όλοι μαζί είμαστε υπερήφανοι που ο νομός Ευρυτανίας δεν έχει μέχρι στιγμής κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα του ιού SARS COV-2», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος του ΙΣΕ, κα Νεκταρία Χαλκιά, και η Γραμματέας, κα Μαρία Κοτσολουκά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Αγαπητοί συμπολίτες,

Η ήπια πορεία στην εξέλιξη της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα μετά από αρκετές εβδομάδες πρωτόγνωρων περιορισμών είναι ορατή και αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην προσπάθεια όλων μας. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της υγειονομικής κρίσης και μας επιτρέπει την επιστροφή στην κανονικότητα της λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο μάλιστα που η νοσηρότητα άλλων παθήσεων (χρόνιων ή μη) είναι παρούσα και ο κίνδυνος αυτή να υποτιμηθεί και να υποθεραπευτεί, είναι μεγαλύτερος από ποτέ, γεγονός που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί. Επίσης οι προληπτικές εξετάσεις-επισκέψεις πρέπει να αρχίσουν να προγραμματίζονται όπως πριν την κρίση.

Όλοι οι ιατροί έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, εναρμονισμένες με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Θυμίζουμε ότι η απειλή του COVID-19, ιδιαίτερα μετά την άρση των μέτρων, είναι παρούσα οπότε για την ασφαλή παραμονή σας στα ιατρεία αλλά και στα εργαστήρια θέλουμε να συστήσουμε τα εξής:

-Επισκεπτόμαστε το ιατρείο μόνο κατόπιν συνεννόησης (ραντεβού) την προκαθορισμένη ώρα (ούτε πιο νωρίς, ούτε πιο αργά). Ενημερώνουμε απαραιτήτως τον ιατρό εάν εμείς ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας έχει πυρετό, βήχα, καταβολή ή άλλα συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποκρύπτουν λοίμωξη από τον κορωνοϊό. Οι ιατροί έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού στους χώρους αναμονής των ιατρείων. Η προσέλευση στο ιατρείο γίνεται χωρίς συνοδό εκτός εάν η παρουσία του κρίνεται απολύτως αναγκαία (μικρά παιδιά- υπερήλικες- ΑΜΕΑ).

-Φοράμε απαραίτητα μάσκα προσώπου καθ’ όλη την παραμονή μας στο ιατρείο.

Οι ειδικές μάσκες με φίλτρο (FFP2 και FFP3) πρέπει να αποφεύγονται και να γίνεται χρήση τους μόνο από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

-Κάνουμε χρήση αντισηπτικού χεριών κατά την είσοδο στο ιατρείο (η χρήση

γαντιών συνιστάται μόνο αν φορεθούν καθαρά μέσα στο χώρο του ιατρείου).

Κρατάμε τις αποστάσεις όπου αυτό είναι εφικτό.

Θυμίζουμε ότι η απειλή είναι ακόμη παρούσα και η προσοχή όλων μας θα διαφυλάξει αυτό που με τόσες θυσίες όλοι μαζί καταφέραμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες εβδομάδες της υγειονομικής κρίσης οι ιδιώτες ιατροί παρέμειναν στις επάλξεις βοηθώντας στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου μας και οι νοσοκομειακοί ιατροί διαχειρίστηκαν με σύνεση και προσοχή τη διερεύνηση ύποπτων κρουσμάτων. Όλοι μαζί είμαστε υπερήφανοι που ο νομός Ευρυτανίας δεν έχει μέχρι στιγμής κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα του ιού SARS COV-2.

Με εκτίμηση".