Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ev media-logo

Καρπενήσι: Σήμερα (6/5) το απόγευμα η συγκέντρωση & πορεία διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης προσφύγων - μεταναστών

Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι η διαμαρτυρία πολιτών κατά της πιθανής έλευσης προσφύγων - μεταναστών.zinopoulou-adeia-apo-taxi

Η πρωτοβουλία και το διαδικτυακό κάλεσμα για συμμετοχή οργανώθηκε μέσω πολιτών που εναντιώθηκαν από την αρχή στο ενδεχόμενο άφιξης ανθρώπων αιτούντων άσυλο. Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο εβδομάδες, το βράδυ της Πέμπτης 23 Απριλίου, αντιδρώντες κάτοικοι του Καρπενησίου συγκεντρώθηκαν, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, αρχικά στη Σήραγγα Τυμφρηστού και κατόπιν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανία.

Στο διάστημα που μεσολάβησε οι ζυμώσεις στους κόλπους της «Κίνησης Πολιτών, όπως άτυπα ονομάστηκε, εντατικοποιήθηκαν και μάλιστα, εκπρόσωπος των πολιτών συμμετείχε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Καρπενήσι για το θέμα των προσφύγων - μεταναστών, μαζί με το Επιμελητήριο Ευρυτανίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου και την Ένωση Ξενοδόχων.

Ο εκπρόσωπος της «Κίνησης Πολιτών» είχε αναφέρει τότε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ζωή των κατοίκων της πόλης μας είναι ήδη δύσκολη λόγων των συνθηκών που είναι γνωστοί στην ελληνική επαρχία. Ζούμε στην πόλη της ανεργίας, των ηλικιωμένων και του χειμώνα. Στον αντίποδα απολαμβάνουμε την ηρεμία και την ασφάλεια που μας παρέχει αυτή η ζωή. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χωρίς φόβο, αυτός άλλωστε είναι και ο κυριότερος λόγος που εμείς επιμένουμε πεισματικά να μένουμε εδώ, και να μην φεύγουμε όπως χιλιάδες συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια».

«Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι», είχε τονίσει ακόμα, «…να προστατεύσουμε τον τόπο μας και τον τρόπο ζωής μας από πολιτικές σκοπιμότητες αλλά και σκοπιμότητες άλλων παραγόντων. Το αποτρέψαμε μια φορά, θα το αποτρέψουμε και άλλες. Είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω».

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέσω διαδικτύου, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης (6/5), στον κόμβο της ανατολικής εισόδου του Καρπενησίου (θέση «Ρίζωμα»).

Από εκεί θα ξεκινήσει, στις 6.00, πορεία προς την κεντρική πλατεία, μέσω της οδού Ζηνοπούλου, με τους συγκεντρωμένους να παραμένουν στο κέντρο της πόλης για μισή ώρα, προτού αποχωρήσουν.

Οι διοργανωτές σημειώνουν, σε σχετική ενημέρωση, ότι «…θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», όπως αποστάσεις, χρήση προστατευτικών μασκών κ.α.