Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να αντιταχθούν στην έλευση προσφύγων-μεταναστών στο Καρπενήσι

Ολοκληρώθηκε στις 18.45 το απόγευμα της Τετάρτης (6/5) η κινητοποίηση κατοίκων του Καρπενησίου κατά της πιθανής εγκατάστασης προσφύγων - μεταναστών, μια διαμαρτυρία πρωτόγνωρη -από κάθε άποψη για τα δεδομένα της πόλης...

1

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με την πραγματοποίηση πορείας, με αφετηρία τον κόμβο στην ανατολική είσοδο (θέση "Ρίζωμα") και κατάληξη, μέσω της οδού Ζηνοπούλου, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, όπου οι αντιδρώντες πολίτες, κάθε ηλικίας, συγκεντρώθηκαν και παρέμειναν για περίπου 45', δίχως να εκφωνηθεί κάποιο μήνυμα ή λόγος· ήθελαν, λένε, με αυτόν τον τρόπο να δώσουν στην κινητοποίηση χαρακτήρα ειρηνικής και σιωπηρής διαμαρτυρίας.

Η κινητοποίηση έλαβε τέλος με το πλήθος να… ψάλλει το Χριστός Ανέστη και τον Εθνικό Ύμνο, ύστερα από κάλεσμα του π. Ευάγγελου Πλατή -που ήταν και ο μοναδικός που απηύθυνε δημόσια μήνυμα.

Η κινητοποίηση έγινε παρουσία αστυνομικής δύναμης, ενώ συμμετείχαν και αρκετοί αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α. Μεταξύ άλλων, είδαμε τους αντιδημάρχους Καρπενησίου, Παντελή Χαλκιά και Δημήτρη Κεραμάρη, την πρόεδρο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, Εύη Κονιαβίτη, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας, Χρ. Αρμάγο, δημοτικούς συμβούλους κ.α.

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για κινητοποίηση που «πέτυχε τον σκοπό της», να στείλει, όπως σημειώνουν, ισχυρό μήνυμα προς τα κέντρα αποφάσεων ότι δεν θα επιτρέψουν να βρεθούν προ τετελεσμένων εξελίξεων στο θέμα της εγκατάστασης στο Καρπενήσι ανθρώπων αιτούντων άσυλο, από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Υπολογίζουν πως συμμετείχαν 350 με 400 άνθρωποι. 

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2