Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Έκτακτο προσωπικό στους δήμους, λόγω κορονοϊού. Τα 10 άτομα που προσλαμβάνονται σε Άγραφα και Καρπενήσι

από την έντυπη έκδοση

Στην πρόσληψη προσωπικού συνολικά δέκα (10) ατόμων, για διάστημα τεσσάρων μηνών, λόγω έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού, αποφάσισαν οι δήμοι Αγράφων και Καρπενησίου.proslipseis-fakelos1

Εννέα στα Άγραφα

Όσον αφορά τον δήμο Αγράφων, θα ενισχυθεί με επιπλέον εννέα άτομα, τα οποία θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν λόγω της υποχρεωτικής χορήγησης αδειών ειδικού σκοπού σε υπαλλήλους, αλλά και θα απασχοληθούν στο γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του νέου ιού.

Όπως έγραψαν σε σχετικό ρεπορτάζ τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 898/22-4-2020), δύο άτομα ειδικότητας ΔΕ Νοσηλευτών/τριών και ένα (1) άτομο ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, θα απασχοληθούν για την επικουρική κάλυψη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Πρόκειται για την Γεωργία Π. Κουτρουμάνου, την Βασιλική Θ. Βρέκου και την Ελισάβετ Ε. Κουτσοθανάση, αντίστοιχα.

Ακόμη, τρία (3) άτομα με ειδικότητα ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου, προσλήφθησαν λόγω των ιδιαίτερων αναγκών που προκύπτουν για τον καθαρισμό δρόμων (λόγω γεωμορφολογίας, καιρού) αλλά και για την εύκολη πρόσβαση των κοινωνικών υπηρεσιών στα νοικοκυριά, για την κάλυψη όσων χρειάζονται το κρίσιμο διάστημα που διανύουμε. Πρόκειται για τους: Κωνσταντίνο Λ. Κοτρώνα, Κωνσταντίνο Γ. Στερόπουλο και Κωνσταντίνο Α. Παπαντώνη.

Επιπλέον, καθότι οι ανάγκες στην καθαριότητα είναι αυξημένες (λόγω και της επικείμενης άφιξης ετεροδημοτών) προσλήφθησαν τα εξής τρία (3) άτομα ειδικότητας ΥΕ Εργατών Καθαριότητας: Παντελής Γ. Πέτσας, Χρήστος Ε. Σουλιώτης και Χρυσόστομος Σ. Καρυώτης.

Η συνολική δαπάνη για τη μισθοδοσία αγγίζει τα 48.760 ευρώ και θα καλυφθεί από την κατανομή σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.

Ένας στο Καρπενήσι

Εντωμεταξύ, ένα άτομο προσλήφθηκε στον δήμο Καρπενησίου, με ειδικότητα ΔΕ Χειριστών ΜΕ για το μηχάνημα απόφραξης αποχετεύσεων του δήμου, «καθώς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, λόγω του COVID-19, είναι αυξημένος ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από το φράξιμο των κεντρικών αγωγών αποχέτευσης», όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Β. Μπαρλά, ο οποίος θα παρέχει τις υπηρεσίες του για τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα από 30/4/2020 μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2020.