Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Κακουργηματική δίωξη για τον θάνατο του 25χρονου Ευρυτάνα, Νάσου Καρανίκα. Εξελίξεις στην υπόθεση του τροχαίου

από την έντυπη έκδοση

Ήταν ξημερώματα Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας, όταν ένα πολυτελές σπορ αυτοκίνητο που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, παρέσυρε και σκότωσε τον μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα. Ο οδηγός του ΙΧ εγκατέλειψε το θύμα και τράπηκε σε φυγή.karanikas-corvette-edited1

Λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις μήνες από το θανατηφόρο τροχαίο στη Γλυφάδα με θύμα τον Ευρυτάνα Νάσο Καρανίκα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που διενεργούσε έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προχώρησε, στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος του οδηγού της πολυτελούς Corvette. Ο 40χρονος εμφανίστηκε στην αστυνομία τρεις ημέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο. Τώρα, θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία κατανάλωσης αλκοόλ και συνεπώς η δίωξη σε βάρος του αφορά (και) το αδίκημα της «..επικίνδυνης οδήγησης από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου». Το συγκεκριμένο αδίκημα με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και προβλέπει πιο αυστηρές ποινές για ασυνείδητους οδηγούς.

Ο 40χρονος μπορεί να εγκατέλειψε το θύμα του και να εξαφανίστηκε μέχρι να παρέλθει το 48ωρο του αυτοφώρου, στερώντας τη δυνατότητα από τις αρχές να τον υποβάλουν σε αλκοτέστ, ωστόσο από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα στοιχεία που συνέλεξε ο εισαγγελέας, φαίνεται πως προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι η τραγωδία στην άσφαλτο γράφτηκε με πρωταγωνιστή έναν οδηγό που είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Επίσης, ο 40χρονος διώκεται: για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και για παράβαση του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώ για τον οδηγό δεύτερου οχήματος, για τον οποίο δεν προέκυψε εμπλοκή στο δυστύχημα, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Ποιος ήταν ο Νάσος Καρανίκας

Τόσο πρόωρα και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής για τον Νάσο Καρανίκα, ένα παιδί αγαπητό σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Γεννημένος στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, ο Νάσος είχε από μικρός πλούσιες παραστάσεις από την Ευρυτανία, καθώς με την οικογένειά του επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι το χωριό του πατέρα του, τον Μαραθιά.

Αγάπησε την Ευρυτανία, τα βουνά και τις ομορφιές της, και αργότερα, ενήλικας πια, με τη μηχανή του και παρέα με φίλους, επισκέπτονταν τον τόπο για ολιγοήμερες εξορμήσεις. Είχε, μάλιστα, συνάψει και φιλίες με Ευρυτάνες, που συγκλονίστηκαν στο άκουσμα της τραγικής είδησης. Από τα 20 του περίπου, ο Νάσος εργάζονταν σε ζαχαροπλαστείο. Ήταν κάτοικος Ηλιούπολης Αττικής.

Με στοιχεία από: evrytanika.gr, dikastiko.gr, real.gr