Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Την επανεκκίνηση της εστίασης από τις 25 Μαΐου, εξετάζει η κυβέρνηση

Να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα -και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν, ζήτησε η κυβέρνηση από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών, σύμφωνα με την Καθημερινή.zinopoulou-adeia-apo-taxi

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Κατά τις ίδιες πηγές, η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου, με αυστηρούς όρους και κανόνες που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες. Απομένει να διαπιστωθεί το εάν το άνοιγμα θα έρθει νωρίτερα κατά μία εβδομάδα.