Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Περιφέρεια - Π.Ε. Ευρυτανίας: 800.000 ευρώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Δ.Ε. Δομνίστας, από την έντυπη

Τη σύμβαση του έργου για τη βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο Δομνίστας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2019. domnista-ergo-dromos1

 

Η συντήρηση και η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του επαρχιακού οδικού δικτύου της Δ.Ε. Δομνίστας του δήμου Καρπενησίου αποτελεί το αντικείμενο της μεγάλης αυτής εργολαβίας, που έχει ως κύριο στόχο τη συντήρηση, μέσα στο πλαίσιο των έργων για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας στις συγκοινωνίες της Ευρυτανίας.

Ειδικότερα, προβλέπονται οι εξής εργασίες: Αποκατάσταση βλαβών των οδοστρωμάτων και ανακαίνιση ασφαλτοταπήτων, εκτέλεση χωματουργικών – τεχνικών εργασιών και οδοστρωσίας, αντιμετώπιση ελλείψεων στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, αποκατάσταση κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων και κιγκλιδωμάτων γεφυρών και του λοιπού εξοπλισμού ασφαλείας οδών. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συστηματικός έλεγχος και καθαρισμός των αποχετευτικών συστημάτων του οδικού δικτύου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε χαρακτηριστικά επί αυτού: "Παρεμβαίνουμε διαρκώς με έργα που στοχεύουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Περιφέρειά μας. Δεν είναι τίποτε αυτονόητο, αλλά και τίποτε ακατόρθωτο καθώς με σωστή ιεράρχηση και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρούμε έργα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας".

Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός θεώρησε χρήσιμο να τονίσει ότι: "Για την Π.Ε. Ευρυτανίας το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Αποτελεί σημαντικό τουριστικό άξονα του Νομού με σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα και περιοχές φυσικού κάλλους. Παράλληλα, αποτελεί οδικό άξονα που συνδέει την ευρύτερη περιοχή με την Αιτωλοακαρνανία εξυπηρετώντας τόσο τους Ευρυτάνες όσο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, Αράχοβα, Κλεπά, Λιβαδάκι, οι οποίοι μετακινούνται τακτικά στην Δομνίστα Ευρυτανίας".