Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Σε ΦΕΚ η προκήρυξη για τις μόνιμες προσλήψεις - Οι 23 θέσεις στην Ευρυτανία και οι προθεσμίες

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκαν και καθορίστηκαν οι προθεσμίες των αιτήσεων για τη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ με την οποία θα γίνουν 2.909 προσλήψεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α' βαθμού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».boitheia-sto-spiti-autokinito

Στην Ευρυτανία οι θέσεις ανέρχονται σε είκοσι τρεις (23) και αφορούν τρεις ειδικότητες. Πρόκειται για τις ειδικότητες ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (6 θέσεις), ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών (7 θέσεις) και ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών (10 θέσεις).

Σημειώνεται ότι όσοι εργάζονται ήδη στο πρόγραμμα έχουν προτεραιότητα πρόσληψης καθώς δικαιούνται επιπλέον μόρια ειδικής εμπειρίας (17 μόρια ανά μήνα και έως 84 μήνες αντί 7 ανά μήνα που προβλέπεται για την απλή εμπειρία).

Τα κριτήρια κατάταξης για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ είναι: Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης, μεταπτυχιακοί - διδακτορικοί τίτλοι, εμπειρία, γνώση ξένης γλώσσας, εντοπιότητα. Για τις θέσεις ΥΕ τα κριτήρια κατάταξης είναι: αριθμός τέκνων (ανήλικα τέκνα, πολυτεκνία, τριτεκνία), χρόνος ανεργίας, εμπειρία, ηλικία και εντοπιότητα.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία έχει ως ακολούθως: Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 2 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, και λήγει στις 17 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ. Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 18 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 3 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Για τις θέσεις της εν λόγω προκήρυξης οι υποψήφιοι των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης πρέπει να συμπληρώσουν - υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) αίτηση συμμετοχής.