Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ανοίγει ξανά, ύστερα από χρόνια, το σπίτι του «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μεγ. Χωριό. Θα φιλοξενήσει παιδιά το καλοκαίρι

Ανεκμετάλλευτο παραμένει, επί τουλάχιστον μία πενταετία, το σπίτι του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Το οίκημα αποτελεί δωρεά Ευρυτάνα ιδιώτη και ανακατασκευάστηκε προ ετών με την υποστήριξη του δήμου Καρπενησίου, τοπικών συλλόγων και εθελοντών επαγγελματιών και ιδιωτών.xamogelo-meg-xorio1

Ωστόσο, αν και φιλοξένησε παιδιά το 2015, έκτοτε… ουδέν. Η δομή δεν λειτούργησε από τότε, με αυτοδιοικητικούς και Μεγαλοχωρίτες να εκφράζουν απορίες για την αναστολή λειτουργία του σπιτιού. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κων/νος Γιαννόπουλος, είχε επισκεφθεί επανειλημμένα τη δομή του οργανισμού στο Μεγ. Χωριό κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακατασκευής της, ωστόσο τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της διοίκησης ατόνησε.

Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν το εφετινό καλοκαίρι, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες των Ευρυτανικών Νέων, το θερινό σπίτι του «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μεγ. Χωριό θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του. Την Τετάρτη (3/6) τη δομή επισκέφθηκαν οι αντιδήμαρχοι Καρπενησίου κ.κ. Σοφία Ζαλοκώστα και Γιάννης Σβερώνης, διαπιστώνοντας πώς διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση.

Έτσι, το σπίτι αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 20 παιδιά (χωρισμένα σε δύο γκρουπ) το καλοκαίρι -πιθανόν από τα τέλη Ιουνίου. Ο ακριβής τρόπος λειτουργίας της δομής θα καθοριστεί το προσεχές διάστημα, με τον δήμο Καρπενησίου να έχει αναπτύξει δίαυλο επικοινωνίας με το «Χαμόγελο».

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση