Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το Καρπενήσι έμαθε… φούτσαλ. Με υψηλές φιλοδοξίες ο σχεδιασμός της νέας σεζόν για την τοπική ομάδα, από την έντυπη

από την έντυπη έκδοση

Δικαιωμένοι από την προσπάθεια να δημιουργήσουν από το… μηδέν μια νέα ομάδα, που αφορά ένα -εν πολλοίς- άγνωστο στους Ευρυτάνες άθλημα, το ποδόσφαιρο σάλας, αισθάνονται οι άνθρωποι του Καρπενήσι Futsal. Η ομάδα συμμετείχε «πειραματικά» στο πρωτάθλημα της Futsal League (β’ κατηγορία) τη σεζόν 2019-’20 και κέρδισε τις εντυπώσεις.futsal-omadiki-arxeio123

Το ποδόσφαιρο σάλας, ή futsal, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, είναι μια παραλλαγή του κλασικού ποδοσφαίρου και παίζεται σε μικρότερο γήπεδο -και κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. Παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των 5 παικτών, από τους οποίους ένας είναι ο τερματοφύλακας· επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές.

Η ανταγωνιστικότητα που επέδειξε το Καρπενήσι Futsal στο περυσινό πρωτάθλημα αποτυπώνεται στους αριθμούς, καθώς πέτυχε συγκομιδή 9 νικών σε σύνολο 13 αγώνων (2 ισοπαλίες, 2 ήττες), βάζοντας δύσκολα σε ομάδες με χρόνια εμπειρίας στη σάλα. Δεν ήταν, όμως, μια επιτυχία που ήρθε συγκυριακά· στο ρόστερ των Καρπενησιωτών υπήρχαν μερικοί από τους πιο ποιοτικούς, εν ενεργεία, ποδοσφαιριστές του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί ως μια ιδιότυπη… μικτή Ευρυτανίας, που κλήθηκε να ανταποκριθεί, όμως, σε νέο ρόλο και… άθλημα.

Γιατί, μπορεί το futsal να αποτελεί ουσιαστικά μια παραλλαγή του κλασικού ποδοσφαίρου, απαιτεί ωστόσο από τους παίκτες προσαρμογή σε νέα δεδομένα, ομαδικότητα και κυριαρχία του «εμείς» έναντι του «εγώ», καθώς και χαρακτηριστικά όπως ταχυδύναμη, πειθαρχία και πιστή εφαρμογή του πλάνου του προπονητή. Αυτά τα στοιχεία διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Αντωνίου, με τον πολύπειρο Μπακαλίδη, τον αρχισκόρερ Κατσαδούρο, τον ικανό Παχή και τα άλλα παιδιά να συνθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο.katsadouros-zaxarakis-futsal

Το πιο γοητευτικό, ίσως, στοιχείο με το futsal είναι ο απρόβλεπτος χαρακτήρας που λαμβάνουν συχνά οι αγώνες του· μέσα σε λίγα λεπτά είναι εφικτό να γίνουν… επικές ανατροπές -όπως είδαμε και στο περυσινό πρωτάθλημα. Σε μια από αυτές, «θύμα» ήταν το Καρπενήσι Futsal, που ενώ προηγούνταν στο Φάληρο με 3-8, στο β’ ημίχρονο «κατέρρευσε» και ηττήθηκε με 9-8 (!).

Η ευκαιρία της νέας σεζόν

και οι προκλήσεις

«Κάναμε τα πρώτα μας βήματα με μεγάλη επιτυχία στο ποδόσφαιρο σάλας, παρότι ήταν αναγνωριστική χρονιά η φετινή», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου, Δημήτρης Κολλημένος. Σημαντικό είναι, προσθέτει, το ότι όλοι αγάπησαν το νέο άθλημα και επιθυμούν να είναι μέλη της ομάδας και τη νέα σεζόν.

Για τη σεζόν 2020-2021, όσον αφορά το Καρπενήσι Futsal, τα δεδομένα τίθενται σε νέες βάσεις, καθώς η ομάδα σύντομα θα έχει πλήρη νομική υπόσταση, με καταστατικό, Δ.Σ., μητρώο -και δικαίωμα ανόδου στην α’ κατηγορία. Δεδομένου ότι στη δεύτερη κατηγορία (Futsal League) που θα αγωνίζονται και του χρόνου οι Καρπενησιώτες, δεν θα υπάρχουν πλέον ομάδες όπως το Φάληρο και η Κόμπρα (κέρδισαν την άνοδο), ο ανταγωνισμός εκτιμάται ότι θα είναι λιγότερος και η πόρτα της ανόδου στην κορυφαία κατηγορία (όπου συμμετέχει ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ, ο Δούκας κ.ά.) θα ανοίξει πιο φαρδιά· προς το παρόν, πάντως, δεν έχει καθοριστεί εάν θα προβιβαστούν μία ή δύο ομάδες στην Α’ Εθνική, εάν θα γίνουν μπαράζ κ.ο.κ..

Οι στόχοι της νέας σεζόν είναι ξεκάθαροι και αφορούν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και μια καλή πορεία στο κύπελλο, επισημαίνει στην εφημερίδα ο οργανωτικός υπεύθυνος του Καρπενήσι Futsal, Νίκος Κωστής.futsal-faliro-telos

Πρόθεση των υπευθύνων της ομάδας είναι να διατηρηθεί ο ίδιος κορμός παικτών, ωστόσο η παρουσία του ΑΠΟΚ «Το Βελούχι» στη Γ’ Εθνική, ίσως καθορίσει εξελίξεις. Πάντως, η ομάδα έχει το δικαίωμα να διατηρεί στο ρόστερ της τρεις (3) παίκτες με «μπλε δελτίο», ποδοσφαιριστές, δηλαδή, που θα αγωνίζονται και σε άλλη ομάδα (ποδοσφαίρου) στην ίδια σεζόν. Ήδη, πάντως, οι άνθρωποι της ομάδας εξετάζουν και άλλους Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια.