Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Θλίψη για τον θάνατο του Ευρυτάνα εκπαιδευτικού, εικαστικού & λογοτέχνη, Μπάμπη Τσέλου - Στη Λαμία σήμερα η κηδεία του

Μια δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή και αφορά τον θάνατο, σε ηλικία 65 ετών, του Ευρυτάνα εκπαιδευτικού, ζωγράφου, λογοτέχνη και ποιητή, Μπάμπη Τσέλου. Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο, αλλά νικήθηκε.tselos-bw-thanatos

 Πολυπράγμων, ακούραστος εργάτης των Γραμμάτων και των Τεχνών, είχε γεννηθεί στη Βράχα Ευρυτανίας, τόπο που αγαπούσε και επισκέπτονταν· κατοικούσε στη Νέα Βράχα Σταυρού Λαμίας. Ήταν δάσκαλος και είχε, επίσης, σπουδάσει Ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης. Δίδαξε εικαστική Αγωγή σε σχολεία, στο Π.Ε.Κ. Λαμίας και σε εικαστικά εργαστήρια.

Είχε εκδώσει: βιβλία για την Εικαστική Αγωγή, λογοτεχνικά βιβλία, λαογραφικές-ιστορικές μελέτες κλπ. Η ποίησή του είχε πολυβραβευτεί, ενώ οι εκθέσεις ζωγραφικής που οργάνωνε, αποσπούσαν πάντοτε εγκωμιαστικές κριτικές.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Λογοτεχνών Συγγραφέων Φθιώτιδας, του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών, του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας και μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας.

Πριν μερικούς μήνες, ο δήμος Καρπενησίου και ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων είχαν οργανώσει αφιέρωμα στο έργο του δασκάλου, ζωγράφου και λογοτέχνη από τη Βράχα Ευρυτανίας, Μπάμπη Τσέλου. Τιμητικό βραβείο στον Ευρυτάνα εικαστικό και λογοτέχνη είχε απονείμει ο δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης.tselos-souliotis1

Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη (17/6/20) στις 18:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Νέα Βράχα Λαμίας.

Συγκλονισμένοι από τον χαμό του Μπ. Τσέλου, οι συγχωριανοί του στη Βράχα Ευρυτανίας, ανάρτησαν το παρακάτω μήνυμα στη σελίδα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βράχας Ευρυτανίας "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος":

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την απώλεια που βιώνουμε από σήμερα. Έφυγε από κοντά μας ο άνθρωπος, ο καλλιτέχνης που με τη γραφίδα και το πινέλο του έκανε πασίγνωστο το χωριό μας στο Πανελλήνιο. Για εμάς όμως εκτός από σπουδαίος καλλιτέχνης ήταν ο δικός μας Μπάμπης, ο άνθρωπος που βοηθούσε σε κάθε δραστηριότητα των συλλόγων, η ψυχή της εφημερίδας μας μα πάνω από αλλά ήταν ο φίλος ο χωριανός που ήταν δίπλα μας στην καθημερινότητα μας.

Καλό ταξίδι Μπάμπη, το πνεύμα σου οι ιδέες σου και η στάση ζωής σου θα μας συντροφεύουν πάντα.

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους».