Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Συνεχίζει στην προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου η Σπυριδούλα Παπαδοπούλου. Μαζική η συμμετοχή των εμπόρων στις εκλογές - Το νέο Δ.Σ.

από την έντυπη έκδοση

Με συμμετοχή - ρεκόρ πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο. Η νυν πρόεδρος, Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, ανανέωσε τη θητεία της και για την επόμενη 3ετία.papadopoulou-spiridoula-new1

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, οι οποίες διεξήχθησαν την περασμένη Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας. Συνολικά 91 μέλη του Συλλόγου προσήλθαν στην κάλπη και ψήφισαν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και εκπροσώπων στα συνδικαλιστικά όργανα.

Πρώτη σε ψήφους αναδείχθηκε η σημερινή πρόεδρος του Συλλόγου, Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, που συγκέντρωσε 72 ψήφους και, ύστερα από τη συγκρότηση σε Σώμα, επιβεβαιώθηκε ότι θα συνεχίσει στην ίδια θέση και την επόμενη τριετία. Το Δ.Σ. παρουσιάζεται ανανεωμένο κατά τα 3/5 των τακτικών μελών.

Το νέο Δ.Σ. των εμπόρων

Οι έμποροι συνεδρίασαν το απόγευμα της Δευτέρας (15/6) και προχώρησαν στη συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου. Πρόεδρος θα είναι η Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, με αντιπρόεδρο τον Περικλή Δεδούση και Γενικό Γραμματέα τον Ιωάννη Μαυραγάνη. Ταμίας θα είναι η Σπυριδούλα Σιαφάκα και Μέλος ο Στέλιος Κοντοκώστας. Ως αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι Δημήτρης Ντρίβας του Αντωνίου και Ευαγγελία Καρανίκα.

Αντίστοιχα, την Ελεγκτική Επιτροπή συνθέτουν (με σειρά ψήφων) οι: Ελένη Τσούκα, Γιαννόπουλος Θανάσης και Ουρανία Γενιτσαροπούλου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου θα εκπροσωπείται στην Ομοσπονδία Εμπορίου, Επιχειρηματικότητας Ανατ. Στ. Ελλάδας) με τα εξής πέντε μέλη του (με σειρά ψήφων): Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, Δημήτρη Ντρίβα, Κων/νο Αντωνίου, Ιωάννη Μαυραγάνη και Αλέξανδρο Μούρτο.

Συσπείρωση και κοινό μέτωπο

«Η μεγάλη συμμετοχή ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της εκλογικής διαδικασίας του Συλλόγου μας», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σπυριδούλα Παπαδοπούλου. Όπως εξηγεί, ποτέ άλλοτε τα τελευταία 25 χρόνια, δεν είχαν καταγραφεί τόσο υψηλά ποσοστά συμμετοχής, με τριπλάσιο -σε σύγκριση με τις παλαιότερες εκλογές- αριθμό εμπόρων να ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν την περασμένη Τετάρτη. Και αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, εάν αναλογιστεί κανείς το πόσο έχει συρρικνωθεί η τοπική αγορά. «Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή δείχνει το ενδιαφέρον του κόσμου, τη συσπείρωση, ότι κάτι φαίνεται να αλλάζει, κάτι για το οποίο εργαστήκαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια», σημειώνει η πρόεδρος.

Βέβαια, οι έμποροι του Καρπενησίου καλούνται να αντιμετωπίσουν δυσοίωνες προοπτικές και να ανατρέψουν τη φθίνουσα πορεία της τοπικής αγοράς, που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διαστάσεις «χιονοστιβάδας». «Είναι γεγονός ότι διανύουμε την πιο δύσκολη φάση στο πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο, ίσως, το αυξημένο αυτό ενδιαφέρον των εμπόρων να αποδειχθεί δημιουργικό και η αφετηρία για να μας κάνει (σ.σ. του εμπόρους) αλληλέγγυους, μια ‘γροθιά’ και κοινό μέτωπο μαζί με τους άλλους τοπικούς, επίσημους παραγωγικούς φορείς, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα (…)», σημειώνει.

Εκ των βασικών στόχων, λοιπόν, του νέου Δ.Σ., καταλήγει η Σπ. Παπαδοπούλου, είναι η αγαστή συνεργασία του εμπορικού κόσμου και των παραγωγικών φορέων του τόπου (Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων) και η εδραίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των συναδέλφων, προκειμένου να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα και να ανατραπεί το σκηνικό εσωστρέφειας στην αγορά του Καρπενησίου.