Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τρία νέα έργα οδοποιίας στα Άγραφα, από την Π.Ε. Ευρυτανίας. Συμβάσεις ύψους 190.000 ευρώ υπέγραψε ο Φ. Σπανός

ergo-xomatodromos-mixanima1

Τις συμβάσεις για την εκτέλεση τριών έργων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Επαρχιακού Οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 190.000 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Τα έργα αφορούν τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Δυτικής Ευρυτανίας και συγκεκριμένα τον άξονα Γρανίτσα – Ραπτόπουλο με 64.000 ευρώ, τον  άξονα Παλαιοκατούνα – Γρανίτσα με 64.000 ευρώ και τον άξονα Βαλαώρα – Τοπόλιανα με 62.000 ευρώ.

Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν αφορούν, κυρίως, την άμεση αποκατάσταση βλαβών και εξάλειψη των τοπικών φθορών των οδοστρωμάτων, την κατασκευή κρασπεδόρειθρων και τοίχων αντιστήριξης, την κατασκευή τσιμεντοστρώσεων στα διαπλατυμένα σημεία των οδών και τον καθαρισμό των οχετών των ομβρίων υδάτων.

Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός ανέφερε τα εξής:

"Με την υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων προχωράμε σε σημειακές και στοχευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Δυτικής Ευρυτανίας, με στόχο τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών, η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και των επιβατών τους.".