Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Δήμος Καρπενησίου: Χρηματοδοτήθηκε η νέα Αίθουσα Συνεδριάσεων Δ.Σ. με 300.000€ - Θα κατασκευασθεί στο Συνεδριακό Κέντρο

από την έντυπη έκδοση

Εγκρίθηκαν δύο ακόμα νέα έργα του Δήμου Καρπενησίου στο Μέτρο 19 του Π.Α.Α . 2014-2020 "Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)", συνολικού προϋπολογισμού 312.605,80 ευρώ.dimot-simboulio-sinedriako-maketa1

Πιο αναλυτικά, τα δύο έργα αφορούν τη δημιουργία Αίθουσας Συνεδριάσεων – Εκδηλώσεων στον χώρο του Συνεδριακού  Κέντρου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 298.205,80 ευρώ και την προμήθεια Μουσικών Οργάνων για τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 14.400 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, η νέα Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, θα δημιουργηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο. Αφορά στη διαμόρφωση χώρου για τη δημιουργία υπερσύγχρονης τεχνολογικά αίθουσας συνεδριάσεων και εκδηλώσεων, χωρητικότητας 100 ατόμων και περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, καθώς και εγκατάσταση σύγχρονου οπτικοακουστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχουν στη διάθεσή τους τα Ευρυτανικά Νέα, η νέα αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων θα δημιουργηθεί στην κενή πλέον, πρώην αίθουσα του Μουσείου Τσάτσου -το οποίο έχει μεταφερθεί στην Αγία Τριάδα.

Στην αίθουσα των 120 ωφέλιμων τετραγωνικών, θα δημιουργηθούν τα έδρανα του προεδρείου και αμφιθεατρικά οι έδρες των δημοτικών συμβούλων. Πίσω από τις έδρες, υπερυψωμένες αμφιθεατρικά, θα δημιουργηθούν κερκίδες κοινού (καναπέδες επενδεδυμένοι με δερματίνη). Θα δημιουργηθεί ένα δωμάτιο μεταφραστών 7 περίπου τ.μ. και ένα δωμάτιο control room.dimot-simboulio-sinedriako-maketa2

Θα γίνει αντικατάσταση της στέγης και εσωτερικά θα καλυφθεί με γυψοσανίδα οροφής, με ενσωματωμένο τον εσωτερικό φωτισμό. Εσωτερικά, οι περιμετρικοί τοίχοι θα επενδυθούν επίσης με γυψοσανίδες, για βελτίωση της θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. 

Τα υλικά διακόσμησης που θα χρησιμοποιηθούν -μάρμαρο, ξύλο, δέρμα, θα είναι άριστης ποιότητας, ελεγμένα με υψηλά στάνταρ προδιαγραφών. Θα εγκατασταθεί σύγχρονο, ηχητικό σύστημα για την ηχογράφηση των συνεδριάσεων όπως και σύστημα βιντεοπροβολέα. Θα υπάρχει πρόσβαση στην αίθουσα για ΑμΕΑ, χρήση της τουαλέτας του Συνεδριακού και του κυλικείου.

Η κατασκευή της Αίθουσας Συνεδριάσεων και Εκδηλώσεων θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση της  χρήσης του Συνεδριακού Κέντρου, ενισχύοντας τον συνεδριακό τουρισμό στην πόλη του Καρπενησίου, ο οποίος έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Στην αναβαθμισμένη αίθουσα  θα μπορούν να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προβολές, διαλέξεις και συζητήσεις.