Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

«Χάσαμε» μια σημαντική διοργάνωση. Δεν θα γίνει στο Καρπενήσι, λόγω κορονοϊού, το Ευρωβόλεϊ Αγοριών Κ18

Η ΕΟΠΕ έλαβε απόφαση να αποσυρθεί από τη συνδιοργάνωση ενός εκ των δύο ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 (Παίδων) που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 11 έως 19 Ιουλίου στο Καρπενήσι.volley-paidwn-arxeio1

Τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας, ανατρέπουν προγραμματισμούς και σχέδια μηνών. Τον περασμένο Φεβρουάριο, συνάντηση στα γραφεία της Π.Ε. Ευρυτανίας, με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Τασιό και τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Γιάννη Σβερώνη, είχε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (φωτο κάτω).

Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν στη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων Κ18 που θα γίνονταν σε Ελλάδα (Καρπενήσι) και Ιταλία, το διάστημα από 9 έως 19 Ιουλίου.volley-sinantisi-tasios-sveronis

Τελικά, με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 15/6, η Ομοσπονδία αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συνδιοργάνωση. Το Καρπενήσι (Αθλητικό Κέντρο) δε θα φιλοξενήσει τα νέα «αστέρια» του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε τα εξής: «Μετά από προσεκτική αξιολόγηση και καταγραφή των συνθηκών υγείας, ασφάλειας και μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σειρά τηλεδιασκέψεων με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει την απόσυρση της Ελλάδας από την συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 (Παίδων)».

Τα τελευταία χρόνια, έχουν δομηθεί δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ομοσπονδία Βόλεϊ, που βρήκε στο Καρπενήσι αξιόλογες εγκαταστάσεις για προπονήσεις ή φιλικούς αγώνες προετοιμασίας. Ας ελπίσουμε να δούμε σύντομα και διοργανώσεις με διεθνή αντίκτυπο.