Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ev media-logo

Ο Δ. Λερογιάννης «καρφώνει» τον δήμαρχο για τον τρόπο που επιμένει να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου

από την έντυπη έκδοση

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, η μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου και υπογράφει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας 2020», κ. Λερογιάννης Δημήτριος, «καρφώνει» τον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη για τον τρόπο που επιμένει να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, διά περιφοράς ή μέσω τηλεδιάσκεψης, ζητώντας να επανέλθει η κανονικότητα στις συνεδριάσεις.lerogiannis-vs-souliotis

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας, όπως ήταν αναμενόμενο, τα δημοτικά συμβούλια γίνονταν είτε διά περιφοράς στους δημοτικούς συμβούλους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Πλέον, κι ενώ σιγά-σιγά η κανονικότητα επανέρχεται, βλέπουμε πως ο δήμος δεν προτίθεται να επαναφέρει τις διαδικασίες ομαλής διεξαγωγής των συμβουλίων με φυσική παρουσία.

Αντιθέτως, φαίνεται πως ξοδεύει όλη του την ελαστικότητα σε εγκαίνια και λοιπές εκδηλώσεις (όπως τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Σταθμού στη Γρανίτσα και η παράσταση στη Λίμνη των Κρεμαστών), δίχως να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής επαφής. Την ίδια ώρα που απαιτεί από τους πολίτες την πιστή εφαρμογή τους, αδιαφορώντας πλήρως για το ασύμβατο του πράγματος.

Ενδεικτικά, πρέπει να αναφερθεί ότι το τελευταίο συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 17/6 τις πρωινές ώρες, με αναμενόμενο αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή αρκετών συμβούλων, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα κρούσματα κορονοϊού στη... Λαμία.

Ας ελπίσουμε για άλλη μία φορά πως το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμβούλων, ώστε τα θέματα που θα προκύψουν να συζητηθούν με τη σοβαρότητα που απαιτείται».