Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Βουνοπαιχνιδίσματα» δ. Καρπενησίου: Ξεκινά το πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών - Με κόστος 25 ευρώ ανά παιδί & ανά περίοδο λειτουργίας

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα "Βουνο…παιχνιδίσματα", το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης παιδιών που υλοποιεί με επιτυχία ο δήμος Καρπενησίου τα τελευταία χρόνια.vounopaixnidismata-arxeio11

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους γονείς (δημότες και επισκέπτες) και αφορά παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση (είναι διαθέσιμη στα ΚΕΠ, στα δημοτικά κτήρια, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του δήμου), ιατρική γνωμάτευση για τη δυνατότητα άθλησης του παιδιού, καθώς και να καταβάλουν το ποσό συμμετοχής, που ανέρχεται στα 25 ευρώ ανά παιδί και ανά περίοδο λειτουργίας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Η λειτουργία του προγράμματος θα είναι καθημερινή (Δευτέρα με Παρασκευή) και το ωράριο λειτουργίας του 7:30π.μ έως 15:00μ.μ. Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας των οποίων ο διαχωρισμός θα γίνει με βάση τα ηλικιακά κριτήρια. Το φετινό καλοκαίρι θα λειτουργήσουν τέσσερις (4) περίοδοι: η Α’ περίοδος από 1 έως 15 Ιουλίου, η Β’ περίοδος από 16 έως 31 Ιουλίου, η Γ’ περίοδος από 3 έως 14 Αυγούστου και η Δ’ περίοδος από 17 έως 31 Αυγούστου.

Ως υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Σοφία Ζαλοκώστα, δήλωσε σχετικά:

«Στόχος μας είναι το πρόγραμμα αυτό, να αποτελέσει διέξοδο χαράς, δημιουργίας και άθλησης για τα παιδιά που θα συμμετέχουν.  Επιπρόσθετα, τα ‘βουνοπαιχνιδίσματα’ είναι ένα πρόγραμμα που εκτός από τον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και συνοχή. Μένουμε δίπλα στους δημότες μας και στηρίζουμε την οικογένεια».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 22373-50026 (Σοφία Ζαλοκώστα) και 22373-50039 (Αγγελική Μπέσσα).