Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τραπεζάκια έξω με έκπτωση 50%. Μείωση στα δημοτικά τέλη αποφάσισε ο δήμος Kαρπενησίου, λόγω κορονοϊού

Μείωση στα δημοτικά τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες), σε όλο τον δήμο Καρπενησίου, αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή, στα πλαίσια στήριξης των καταστημάτων, λόγω κορονοϊού.trapezia-plateia-kogiot

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καρπενησίου, μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει τη μείωση των δημοτικών τελών των κοινόχρηστων χώρων, που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτή γίνεται στα πλαίσια ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την οικονομική κρίση, λόγω κορονοϊού. Θεσμοθετήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση, παρέχοντας τη δυνατότητα στους δήμους όλης της χώρας να προβούν στη μείωση των δημοτικών τελών. 

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η έκπτωση στα υπάρχοντα τραπεζοκαθίσματα, που αφορά τις πλατείες και τα πεζοδρόμια που καταλαμβάνουν τα καταστήματα, αγγίζει το 50% και θα ισχύει μέχρι 30 Νοεμβρίου 2020. 

Η έκπτωση 50% αφορά τις επιχειρήσεις που δε θα ζητήσουν επιπλέον επέκταση των τετραγωνικών τους μέτρων. Από την άλλη, όσες επιχειρήσεις ζητήσουν επιπλέον τετραγωνικά μέτρα, για να επεκτείνουν τη δυναμική των καταστημάτων τους, τα μέχρι τώρα υπάρχοντα τετραγωνικά μέτρα θα χρεωθούν κανονικά, χωρίς έκπτωση, ενώ τα επιπλέον θα δοθούν δωρεάν. 

Ωστόσο, στην απόφαση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά πως σε κάθε περίπτωση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους λαμβάνονται υπόψη αφενός η ακώλυτη διέλευση πεζών και οχημάτων και αφετέρου η προστασία των διαβάσεων των ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ).