Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Κατάλυμα καραντίνας για τον κορονοϊό στην Ευρυτανία. Μια επιχείρηση από το Καρπενήσι στη λίστα του υπουργείου Τουρισμού

από την έντυπη έκδοση

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες (30/6) η τελική λίστα με τις περιοχές όπου θα μισθωθούν τουριστικά καταλύματα αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.ksenodoxeio-karantina-karpenisi11

Την τελική λίστα με τις περιοχές, όπου θα μισθωθούν τουριστικά καταλύματα αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19 έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Τουρισμού, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Tρίτης (30/6).

Στον σχετικό πίνακα υπάρχουν 75 περιοχές, μεταξύ των οποίων και ο νομός Ευρυτανίας, όπου στο εξής θα είναι δυνατόν να μισθωθεί συγκεκριμένο κατάλυμα (βάσει των αιτήσεων που έγιναν) για τη διαμονή νοσούντων με κορονοϊό. Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για ξενοδοχείο κατηγορίας 2, με 49 διαθέσιμα δωμάτια, στην πόλη του Καρπενησίου, που θα ανοίξει, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, ως κατάλυμα καραντίνας.

Το κόστος αποζημίωσης για τα καταλύματα καραντίνας αναλαμβάνει το Υπουργείο Τουρισμού και υπολογίζεται ανά δωμάτιο διαμορφούμενο σε 30 ευρώ/ημέρα όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης, και 10 ευρώ/ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά.

Πάντως, η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνει ξενοδοχεία ανά την επικράτεια, χωρίς να αναφέρονται ονόματα, αλλά μόνο τα 4 τελευταία ψηφία του ΑΦΜ. Στην ίδια λίστα βρίσκουμε -από τη Στερεά Ελλάδα- τη Φθιώτιδα, μαζί με τη Σκύρο, την Εύβοια και τη Φωκίδα.

Με αυτόν τον τρόπο αίρεται η υποχρεωτικότητα για δωμάτια στα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα, κάτι που ζητούσαν οι επαγγελματίες του κλάδου. Θυμίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζονταν ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός (1) δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως πενήντα (50) δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο (2) δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των πενήντα (50) δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «Κύκλος» εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών της, για το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Υπουργείου καθώς «έτσι φεύγει ένα μεγάλο βάρος και ευθύνη από τους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, σε περίπτωση κρουσμάτων COVID -19».