Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Διάκριση για το 1ο Δημοτικό. Σε μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης το βραβείο καλύτερου διηγήματος στο πλαίσιο των «Ευρυτήνιων»

από την έντυπη έκδοση

Σε διαγωνισμό διηγημάτων δημοτικών σχολείων της Ευρυτανίας και της Τήνου, με κοινό σημείο αναφοράς τα «Ευρυτήνια», διακρίθηκε το 1ο Δ.Σ. Καρπενησίου. Η απονομή στη μαθήτρια με το καλύτερο έργο έγινε κατά τη διάρκεια της γιορτής αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ’ τάξης.1o-dimotiko-zalokosta-kelesidou1

Η αντιδήμαρχος κα Ζαλοκώστα απονέμει τον τιμητικό έπαινο στη μαθήτρια Μάρθα Κελεσίδου

Στη μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, Μάρθα Κελεσίδου, απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου διηγήματος με θέμα «Μια μέρα στον Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης», μετά από διαγωνισμό που συμμετείχε η ΣΤ’ τάξη δημοτικών σχολείων της Ευρυτανίας και της Τήνου στο πλαίσιο των «Ευρυτηνίων».

Το διήγημα - παραμύθι της 12χρονης μαθήτριας ξεχώρισε για την όμορφη και ζωντανή περιγραφή του και αναφέρεται στο «ζωντάνεμα» των δελφινιών που παριστάνονται σε αγάλματα, τοιχογραφίες και ψηφιδωτά, και τη συνάντησή τους για μια μέρα στα νερά του Αιγαίου.

Στον διαγωνισμό, οι μαθητές της Ευρυτανίας και της Τήνου συμμετείχαν με δύο θέματα: Οι ενάλιες νύμφες ήταν το θέμα για την Ευρυτανία και οι νύμφες των δασών για την Τήνο. Η αξιολόγηση των γραπτών για τα Ευρυτανόπουλα έγινε στην Τήνο, όπου και στάλθηκαν τα γραπτά τους.

Το βραβείο - έπαινος, που συνοδευόταν και από δωροεπιταγή 100 ευρώ, απονεμήθηκε στη μικρή Μάρθα από την κα Ζαλοκώστα Σοφία, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του δήμου Καρπενησίου και τον κ. Μοτσιόλα Σιδέρη, Διευθυντή του 1ου Δ.Σ., το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της γιορτής αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ’ τάξης.

Το όνομα Ευρυ- Τήνια γεννήθηκε από τη σύζευξη των ονομάτων δύο τόπων. Της Ευρυτανίας και της Τήνου και λειτουργεί σαν θεσμός πλέον, εδώ και τρία χρόνια, με σκοπό την πολιτισμική και πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στους δύο τόπους. Εμπνεύστρια των Ευρυτηνίων είναι η κ. Ράπτη Γεωργία, καλλιτεχνική διευθύντρια και υπεύθυνη οργάνωσης με καταγωγή από τον Προυσό Ευρυτανίας, που διαμένει στην Τήνο πάνω από 15 χρόνια.1o-dimotiko-teleti-lixis

Από την τελετή λήξης στο 1ο Δ.Σ. Καρπενησίου

«Στόχοι του προγράμματος», σημειώνει το σχολείο σε ανακοίνωσή του, «είναι η συνεργασία και η αδελφοποίηση μεταξύ των δύο σχολείων που διακρίθηκαν (1ο Δ. Σ. Τήνου και 1ο Δ. Σ. Καρπενησίου), ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντική συνεργασία των παιδιών Ευρυτανίας και Τήνου, καθώς και η γνωριμία ανάμεσα στους τόπους μέσα από την αξιοποίηση του μυθολογικού μας πλούτου. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μυθικά πρόσωπα που συνδέονται με τα καταφύγιά τους, όπως τα βουνά της Ευρυτανίας και η θάλασσα της Τήνου. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της Ευρυτανίας και της Τήνου (φύση, παράδοση και θρησκεία) προσφέρει έδαφος, ώστε να καλλιεργηθεί ανοικτός διάλογος μεταξύ κατοίκων, συμμετεχόντων και επισκεπτών. Ένας επιπλέον στόχος ήταν να ταξιδέψουν οι διακριθέντες μαθητές στους δύο τόπους να τον γνωρίσουν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Στόχος, που όμως δεν κατέστη δυνατός, λόγων των ιδιαίτερων συνθηκών που διανύουμε».

«Ο Διευθυντής, το Διδακτικό Προσωπικό και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση, «εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες στον Δήμο Καρπενησίου και στο Τμήμα Τήνου CID at UNESCO που έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές μας να συμμετάσχουν και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στη δημιουργική γραφή μέσω του διαγωνισμού».