Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τρίτη παράταση για το Στάδιο. Πότε θα παραδοθεί το έργο αναβάθμισης των δημοτικών εγκαταστάσεων άθλησης

από την έντυπη έκδοση

Δύο (2) χρόνια περίπου πέρασαν από τη δημοπράτηση του έργου για την αναβάθμιση των υποδομών του γηπέδου Καρπενησίου και οι εργασίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί και να δοθεί προς χρήση ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019, ωστόσο, έπειτα από δύο συνεχή αιτήματα, ο εργολάβος πέτυχε αντίστοιχες παρατάσεις. stadio-gipedo-kalokairi1

Τώρα, αιτήθηκε την τρίτη κατά σειρά παράταση για οικονομικούς λόγους, όπως ανέφερε, την οποία και ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή Καρπενησίου, καθώς τα μέλη της κ.κ. Λερογιάννης Δημήτριος και Ίβρος Ιωάννης ψήφισαν "κατά".

Το ιστορικό

Να θυμίσουμε πως η εργολαβία, με αρχικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε στις 7 Ιουνίου 2018 και μειοδότης με έκπτωση 46,24%, αναδείχθηκε η εταιρεία “ΑΝΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.”. Το συμφωνητικό μεταξύ του αναδόχου και του δημάρχου υπογράφηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 για συνολικό ποσό 161.285,80 ευρώ (με ΦΠΑ 24%) και με προθεσμία περαίωσης των εργασιών μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019. Ωστόσο, ο δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε (την πρώτη) παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2020, με αίτησή του προς την επιβλέπουσα αρχή, την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καρπενησίου, ο ανάδοχος, αιτείται νέα χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου μέχρι τις 8 Απριλίου 2020, “... διότι εκκρεμεί η έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα, αλλά και γιατί προέκυψαν και κάποιες επιπλέον εργασίες”, σύμφωνα με την εισήγηση. 

Η Τεχνική Υπηρεσία κάνει δεκτό το αίτημα της εταιρείας και εισάγει προς απόφαση το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Η Ο.Ε. υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη και μέλη της, μεταξύ άλλων, αντιδημάρχους και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Λερογιάννη, συνεδρίασε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, και αφού εξέτασε τα αντικειμενικά στοιχεία, ομόφωνα έδωσε παράταση ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τις 8/4/2020.

Οι εργασίες

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Καρπενησίου, μεταξύ άλλων εργασιών αναβάθμισης, έγιναν και ολοκληρώνονται: ασφαλτόστρωση του parking πίσω από τις κερκίδες του γηπέδου, αποκατάσταση τμήματος τοιχίου της περίφραξης του οικοπέδου και κατασκευή σιδηρών κιγκλιδωμάτων, νέα πλακόστρωση μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο, αντικατάσταση πορτοπαραθύρων και αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με αντλίες θερμότητας στο κλειστό γυμναστήριο, τοποθέτηση πλαστικού τάπητα πίσω από τα τέρματα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, γενική συντήρηση του κτηρίου άρσης βαρών και γενική συντήρηση του κτηρίου αποδυτηρίων ποδοσφαίρου (βάψιμο, στέγη, κουφώματα), και άλλες εργασίες.