Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Άνοιξε το σπίτι του «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μεγάλο Χωριό. Αρωγός στέκεται ο δήμος Καρπενησίου

Από την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, το σπίτι του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, λειτουργεί ξανά. Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, η δομή άνοιξε αυτό το καλοκαίρι ύστερα από αρκετά χρόνια, φιλοξενώντας παιδιά από σπίτια του οργανισμού από διάφορες περιοχές ανά την επικράτεια. xamogelo-megalo1

Οι συνοδοί των παιδιών του "Χαμόγελο του Παιδιού" στη δομή του οργανισμού στο Μεγ. Χωριό. Εκεί βρέθηκαν την Πέμπτη 9/7 άνθρωποι του δήμου Καρπενησίου

Εδώ και λίγες ημέρες, στο διώροφο πετρόκτιστο οίκημα, δωρεά ιδιώτη στο «Χαμόγελο του Παιδιού», διαμένουν οκτώ (8) παιδιά, αγόρια και κορίτσια, μαζί με συνοδούς-εργαζόμενους του οργανισμού. Πρόκειται για παιδιά από τη δομή του οργανισμού στον Καρέα Αττικής, που θα παραμείνουν στο Μεγ. Χωριό μέχρι και τις 17 Ιουλίου. Συνολικά, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, σχεδόν εκατό παιδιά, που κατοικούν μόνιμα σε σπίτια του «Χαμόγελο», θα παραθερίσουν για λίγες ημέρες επί ευρυτανικού εδάφους.

Οι άνθρωποι του οργανισμού βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τον δήμο Καρπενησίου, που ήδη, έχει αναλάβει τη σίτιση παιδιών και ενηλίκων του σπιτιού, μέσω των γευμάτων που καθημερινά παρασκευάζει στη Μαθητική Εστία. Παράλληλα, προγραμματίζεται τα φιλοξενούμενα παιδιά να λάβουν μέρος στα «Βουνοπαιχνιδίσματα», πρόγραμμα που την Παρασκευή (10/7) θα βρεθεί στο Αθλητικό Κέντρο για αθλοπαιδιές.

Το πρωί της Πέμπτης (9/7), εξάλλου, το σπίτι στο Μ. Χωριό επισκέφθηκαν οι κ.κ. Σοφία Ζαλοκώστα, αντιδήμαρχος Καρπενησίου, και η Κων/να Τσιουγρή-Γυφτομήτρου, δημοτική σύμβουλος, που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παιδιά και συνοδούς.

Οι ομάδες των παιδιών που θα έρθουν φέτος να περάσουν κάποιες ημέρες διακοπών στο Καρπενήσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του οργανισμού, είναι: 8 παιδιά και 3 συνοδοί από τον Καρέα ( 7/7-17/7), 11 παιδιά και 3 συνοδοί από την Κόρινθο (25/7-2/8), 10 παιδιά και 3 συνοδοί από τα Μελίσσια (2/8-8/8), 10 παιδιά και 2 συνοδοί από τον Φοίνικα Θεσσαλονίκης (8/8-16/8), 10 παιδιά και 2 συνοδοί από τον Φοίνικα Θεσσαλονίκης (16/8-24/8) και 11 παιδιά και 4 συνοδοί από την Ηρακλείτσα Καβάλας. (24/8-28/8).

xamogelo-megalo2

xamogelo-megalo3

xamogelo-megalo4

xamogelo-megalo5