Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Γεγονός η οδός «Κωνσταντίνου Λιάπη», σε εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Ήδη από το 2017, χρονιά θανάτου του δημοτικού συμβούλου, γνωστού οδοντιάτρου και αγαπητού Ευρυτάνα, Κώστα Λιάπη, το Δ.Σ. Καρπενησίου είχε λάβει απόφαση να δώσει σε έναν δρόμο στην πόλη του Καρπενησίου το όνομα του πρόωρα αδικοχαμένου συντοπίτη μας. ODOS-kosta-liapi1

Τον περασμένο Απρίλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου αποφάσισε ομόφωνα να επικαιροποιήσει την ανωτέρω απόφασή του περί ονοματοθεσίας οδού και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μύλων, «…αναγνωρίζοντας εμπράκτως την προσφορά και το άοκνο έργο του Κωνσταντίνου Λιάπη και την υπηρεσία που αυτός πρόσφερε στον τόπο μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η απόφαση.

Η απόφαση υλοποιήθηκε και δρόμος στην περιοχή των Μύλων, στα βόρεια της πόλης, φέρει πλέον το όνομα του επί 20 χρόνια δημοτικού συμβούλου Καρπενησίου. «ΟΔΟΣ Οδοντιάτρου Κωνσταντίνου Γ. Λιάπη», αναγράφει η μεταλλική πινακίδα στην αρχή χωμάτινου δρόμου στους Μύλους, παράλληλου στον οδικό άξονα που οδηγεί στο Βελούχι.

Πολυετής προσφορά και πλούσιο έργο

Ο Κώστας Λιάπης ήταν γνωστός οδοντίατρος και ιδρυτής μεγάλης οδοντιατρικής κλινικής στο Γαλάτσι, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας "Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου" αλλά και δημοτικός σύμβουλος Καρπενησίου επί δύο 10ετίες.

Υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος, νέος άνθρωπος 54 ετών, με ιδέες για τον τόπο, αγαπητός στους Ευρυτάνες, αλλά και στην περιοχή όπου διέμενε στην Αθήνα, το Γαλάτσι, με αστείρευτη αγάπη για την Ευρυτανία και άξιος οικογενειάρχης. 

Ήταν εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική ομάδα του Νίκου Σουλιώτη. Καταγόταν από την Αγία Βλαχέρνα Καρπενησίου. Με έντονη παρουσία στα κοινά και με "αφανές" κοινωνικό έργο, που εκτελούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εκατοντάδες μικρά παιδιά, κυρίως στη δυσπρόσιτη δυτική Ευρυτανία, δέχθηκαν τη δωρεάν εξέταση δοντιών από τις συχνές επισκέψεις κινητής ιατρικής μονάδας, με τον ίδιο επιβλέποντα ιατρό. Ήταν αυτός που δώρισε πριν χρόνια την υπερσύγχρονη οδοντιατρική μονάδα στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και την εγκατέστησε ο ίδιος, με τους συνεργάτες του.ODOS-kosta-liapi2