Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Μητροπολίτης Γεώργιος: «Το μέλλον δεν ανήκει σε όσους επιτυγχάνουν κάποια στιγμή, αλλά σε όσους μόνιμα αγωνίζονται»

από την έντυπη έκδοση

«Το μέλλον δεν ανήκει σε όσους επιτυγχάνουν κάποια στιγμή, αλλά σε όσους μόνιμα αγωνίζονται»: Η παραπάνω φράση αποτυπώνει το περιεχόμενο της δήλωσης του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών. Ο ποιμενάρχης απευθύνεται προς τους εφετινούς υποψηφίους και εκφράζει συγχαρητήρια σε όλους, είτε πέτυχαν τον στόχο τους είτε όχι· «όλα είναι δρόμος», αναφέρει χαρακτηριστικά.mitropolitis-panelladikes11

Σε σχετική ανακοίνωση της Ι.Μ., διαβάζουμε:

«(…)Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, πληροφορηθείς την Παρασκευή 10 Ιουλίου, τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων και την επιτυχία πολλών παιδιών της επαρχίας μας, μετά από την παράκληση που είχε αναπέμψει για αυτόν τον λόγο, συγχαίρει με την καρδιά του όλους τους επιτυχόντες, οι οποίοι κουράστηκαν για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επιτυχία του μέλλοντός τους.

Συγχαίρει επίσης τους γονείς που κοπίασαν και τους εκπαιδευτικούς που αγωνίστηκαν μαζί με τα παιδιά. Διευκρινίζει τέλος σε όσους δεν κατάφεραν τους στόχους τους, ότι το μέλλον δεν ανήκει σε όσους επιτυγχάνουν κάποια στιγμή, αλλά σε όσους μόνιμα αγωνίζονται. Συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν και σε όσους δεν τα κατάφεραν… Και τούτο γιατί όλα είναι απλά άλλοι δρόμοι με κοινό προορισμό.

Εάν μπει κάποιος σε ένα ποτάμι, είτε ράθυμα είτε ορμητικά, σε ένα μέρος θα τον βγάλει, στην θάλασσα. Οπότε το ποιος είναι επιτυχημένος ή αποτυχημένος θα το φανερώσει η ροή της ζωής που ο Θεός με μοναδική μαεστρία σταλάζει στα σωθικά και βήματα μας. Ένα πράγμα είναι λυτρωτικό να καταλάβουμε ότι όλα είναι δρόμος. Και δεν υπάρχουν καλά και κακά γεγονότα στη ζωή μας, όμορφα και άσχημα, ιερά και βέβηλα, αμαρτωλά και ενάρετα, τα πάντα είναι μαθήματα που μας μαθαίνουν τον δρόμο και την τέχνη της ύπαρξης».