Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Απόφοιτος της Δασοπονίας Καρπενησίου, ο 41χρονος ψαροντουφεκάς που εντοπίστηκε νεκρός στα Ίσθμια Κορινθίας

Τραγική κατάληξη είχε το ψάρεμα για έναν 41χρονο άνδρα στα Ίσθμια Κορινθίας, αφού μετά από πολύωρες έρευνες βρέθηκε νεκρός. Ο δύτης εντοπίστηκε μαζί με τον εξοπλισμό του στον μικρό κόλπο Σιδερώνα στο Κατακάλι στην περιοχή Κάτω Αλμυρής.

thomas-dimitris

Πρόκειται για τον Δημήτρη Θωμά, απόφοιτο, το 2005, του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι, πυροσβέστη (ΠΥ Αμαλιάδας) στο επάγγελμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος από την Αμαλιάδα είχε πάει μόνος για υποβρύχιο ψάρεμα και τα ίχνη του χάθηκαν.

Ο αδικοχαμένος άνδρας αγαπούσε ιδιαίτερα την Ευρυτανία και τις εναλλακτικές δραστηριότητες στα βουνά, τα ποτάμια και τα φαράγγια του νομού. Ήταν παντρεμένος με απόφοιτη, επίσης, του Τμ. Δασοπονίας Καρπενησίου. Ήταν πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού.

Το "αντίο" απο τους συμφοιτητές του

"Οι συμφοιτητές του Δημήτρη Θωμά, είμαστε συγκλονισμένοι από τον τραγικό θάνατο του. Φοίτησε στο ΤΕΙ μέχρι το 2005. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις στην Κύπρο όσο ήταν φοιτητής. Αγάπησε την Ευρυτανία παρά πολύ. Εργάστηκε στα ποτάμια σαν οδηγός και στο χιονοδρομικό. Μέχρι σήμερα επέστρεφε και επισκεπτόταν τα βουνά της Ευρυτανίας.

Ήταν από τους καλύτερους δασοπόνους με πραγματική γνώση της επιστήμης. Διορίστηκε στο πυροσβεστικό σώμα και έλαβε τον βαθμό του Πυρονόμου λόγω της κατοχής του πτυχίου Δασοπονίας. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας Σπουδαστών και αγωνίστηκε για την καλυτέρευση των συνθηκών σπουδών των φοιτητών.

Τον χαρακτήριζε η δύναμη του χαρακτήρα και το ότι ήταν πραγματικά ατρόμητος σε κάθε δυσκολία που παρουσιαζόταν. Ήταν πάντα ένας καλός φίλος που βοηθούσε τους γύρω του. Ήταν αγαπητός και αναγνωρίσιμος σαν φιγούρα με παρουσία σε όλες τις πτυχές της ζωής των φοιτητών στο ΤΕΙ και την πόλη.

Η κηδεία του θα γίνει στα Σαβάλια Ηλείας σήμερα 19:00, τόπο που διέμενε τα τελευταία χρόνια".

thomas-dimitris2