Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Συντετριμμένοι συμφοιτητές και καθηγητές του Δημήτρη Θωμά. Σήμερα στην Ηλεία, η κηδεία του 41χρονου πυρονόμου, απόφοιτου Δασοπονίας Καρπενησίου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του 41χρονου πυρονόμου στην Π.Υ. Αμαλιάδας, απόφοιτου του Τμήματος Δασοπονίας Καρπενησίου, Δημητρίου Θωμά, που ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα και ενώ είχε βγει στα ανοικτά για το αγαπημένο του χόμπι, το υποβρύχιο ψάρεμα.

thomas-dimitris2

Ο άτυχος άνδρας, που λάτρευε τη φύση και επιδίδονταν σε διάφορα σπορ και δραστηριότητες, εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης (21/7) στον μικρό κόλπο Σιδερώνα, στην περιοχή Κάτω Αλμυρής στα Ίσθμια Κορινθίας. Ήταν έμπειρος και προσεκτικός και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς συνέβη το κακό.

Συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση δηλώνουν στα Ευρυτανικά Νέα συμφοιτητές και καθηγητές του Δ. Θωμά, που κατά τη διάρκεια των σπουδών του 41χρονου στο Καρπενήσι, είχαν γνωρίσει έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, έναν δασοπόνο με γνώσεις και θέληση για μάθηση και εξέλιξη, έναν άνθρωπο που αγαπούσε τη φύση και την Ευρυτανία.

«Ο Δημήτρης αγάπησε την Ευρυτανία παρά πολύ. Εργάστηκε στα ποτάμια σαν οδηγός, καθώς και στο χιονοδρομικό κέντρο. Μέχρι σήμερα επέστρεφε και επισκεπτόταν τα βουνά της Ευρυτανίας. Ήταν από τους καλύτερους δασοπόνους με πραγματική γνώση της επιστήμης», λέει στα «Ε.Ν.» ένας συμφοιτητής του 41χρονου. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας Σπουδαστών και αγωνίστηκε για την καλυτέρευση των συνθηκών σπουδών των φοιτητών. Τον χαρακτήριζε, λένε όσοι τον γνώριζαν, η δύναμη του χαρακτήρα και το ότι ήταν πραγματικά ατρόμητος σε κάθε δυσκολία που παρουσιαζόταν. «Ήταν πάντα ένας καλός φίλος που βοηθούσε τους γύρω του. Ήταν αγαπητός και αναγνωρίσιμος σαν φιγούρα με παρουσία σε όλες τις πτυχές της ζωής των φοιτητών στο ΤΕΙ και την πόλη του Καρπενησίου», επισημαίνουν.

Ο Δημήτρης Θωμάς ήταν πατέρας ενός μικρού κοριτσιού 7 ετών και διέμενε στα Σαβάλια Ηλείας, τόπο καταγωγής της συζύγου του (επίσης απόφοιτης του Τμ. Δασοπονίας Καρπενησίου). Η κηδεία του έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 22/7/2020, στα Σαβάλια.