Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Δήμος Καρπενησίου: Σε εξέλιξη οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές σε Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜεΑ - Οι προθεσμίες

O δήμος Καρπενησίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2020-2021», στο οποίο συμμετέχει, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς, το ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜεΑ.

kdap-karpenisi-edited

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και έχει ως κύριο στόχο την παροχή φροντίδας και φιλοξενίας σε βρέφη, νήπια, παιδιά και άτομα με αναπηρία, «ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των γονέων ή κηδεμόνων τους στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες».

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 17 Ιουλίου, και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 279 εκατ. ευρώ. «Με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) αποφεύγονται πλέον για τους πολίτες τα γνωστά προβλήματα των περασμένων ετών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Α.Α., καθώς η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης, ωστόσο εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 2237350039 και 2237350024 του δήμου Καρπενησίου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.